Poliția Rutieră pune parul pe mijloacele de transport persoane

442
4
Poliția Rutieră pune parul pe mijloacele de transport persoane - microbuze-1351007146.jpg
Nu de puține ori s-au întâmplat adevărate carnagii pe șosele din cauza șoferilor care îi înghesuie pe oameni în microbuze ca pe niște sardine și conduc absolut haotic. Pe de altă parte, nu există zi în care să nu vedem, atât pe străzile din Constanța, cât și pe traseele din județ, microbuze umplute la refuz, în condițiile în care legea spune că nu trebuie să existe mai mulți pasageri decât limita locurilor disponibile.

Astfel de reguli, ignorate cu lejeritate, au dus, de-a lungul vremii, la adevărate tragedii pe drumurile publice. Cu toate acestea, șoferii unor astfel de mijloace de transport continuă să procedeze de aceeași manieră și să pună în pericol viața unor oameni nevinovați.

În aceste zile, mai precis în perioada 23 - 25 octombrie și 27 - 28 octombrie, prin intermediul unei acțiuni a Poliției Rutiere care are loc la nivel național, numeroase efective ale Serviciului Poliției Rutiere de la Constanța, împreună cu reprezentanți ai ISCTR și RAR vor verifica legalitatea derulării transporturilor publice de persoane și starea tehnică a autovehiculelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Constanța, Cristina Vasile, efectivele de poliție vor acționa pe toate drumurile naționale din județ, urmând să fie verificate mare parte dintre microbuzele ori autobuzele care transportă persoane.

Oamenii legii spun că vor fi utilizate toate autospecialele dotate cu aparatura de măsurare a vitezei de deplasare, pentru sancționarea abaterilor generatoare de accidente rutiere, respectiv, excesul de viteză, depășirile neregulamentare, neacordarea priorității vehiculelor sau pietonilor.

În urma analizelor efectuate de specialiștii Direcției Rutiere, a reieșit faptul că, deși de la începutul anului până în prezent, la nivel național, numărul accidentelor grave este în scădere, în ultimele zile s-au înregistrat mai multe accidente soldate cu pierderea de vieți omenești pe fondul implicării tot mai frecvente în accidente a autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

În acest sens, ministrul administrației și internelor, Mircea Dușa, a dispus ca, în perioada următoare, să fie intensificate acțiunile de combatere și prevenire a evenimentelor rutiere, acțiuni ce vor fi derulate împreună cu reprezentanți din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Comentează știrea

calator
24 octombrie 2012
Oras

Sa controleze si in orase.microbuzele sun t ca niste conserve iar calatorii sunt sardelele

andrei lidia
24 octombrie 2012
poanta

oameni buni, e praf in ochi...controale anuntate in prealabil......stiti cum se circula pe ruta navodari- constanta...ce sa mai vorbim...sa treaca perioada controalelor si totul va reveni la normal: oameni inghesuiti pana la refuz, soferi care nu opresc in statii decat atunci cand trebuie sa vanda bilete.....

edy
24 octombrie 2012
MAXI_TAXI

Sa controleze si microbuzele de pe maxi taxi din oras gen 305 care sunt niste bombe pe roti. Si cu care merg zilnic copii la scoala.

jhon
24 octombrie 2012
maxi taxi

Oameni buni sunt de acord cu voi ca se circula in conditii grele in microbuze dar de ce nu vedeti si partea buna. eu circul ci 302 si merg din poarta 6 pana in tomis III cu 2 lei. Deci la 2 lei cat e o paine traversez orasul ce conditii vrem? covor rosu si aer conditionat? Voi nu vedeti ca e 6 lei kg de motorina, cat costa o piesa la masina? Daca ne uinim cu totii scoatem maxi taxi din oras si circulam numar cu ratc si apoi sa vedem cat asteptam in statii si ce conditii avem

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : 103 amenzi rutiere în ultimele 24 de ore
Pagina a fost generata in 0.3734 secunde