Poliția Rutieră verifică microbuzele de transport persoane

242
Poliția Rutieră verifică microbuzele de transport persoane - microbuze1351007146-1355154277.jpg

Direcția Rutieră a coordonat o acțiune la nivel național pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane.


Activitățile s-au desfășurat împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și au vizat verificarea modului în care conducătorii acestor autovehicule respectă normele care reglementează acest domeniu.
Echipele de control au verificat peste 3.900 de autovehicule de transport persoane și au aplicat aproape 1.300 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 175 au fost aplicate șoferilor pentru lipsa unor documente (permise de conducere, atestate profesionale, licențe de transport etc.), 83 pentru defecțiuni tehnice și 57 pentru depășirea numărului de pasageri față de locurile prevăzute în certificatul de înmatriculare

* * *
Pentru prevenirea accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, șoferii autovehiculelor destinate transportului public de persoane trebuie să manifeste o atenție deosebită pentru că nu poartă doar responsabilitatea siguranței lor, ci și pe cea a călătorilor pe care îi transportă.
Succesul unei călătorii în siguranță, indiferent de distanță, depinde de respectarea cu strictețe a regulilor de circulație și a următoarelor principii de conduită preventivă:

• Adaptați permanent viteza la condițiile de drum și trafic!

• Circulați cu viteză redusă atât în localități cât și în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau are îmbrăcămintea din piatră cubică!

• În situația în care semnalați carosabil alunecos sau acoperit de zăpadă folosiți "frâna de motor"!

• Respectați limitele legale de viteză!

• Echipați autovehiculul cu anvelope corespunzătoare, cu profil de iarnă. Evitați suprapresiunea care scade aderența anvelopelor la carosabilul drumurilor!

• Curățați în permanență farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație - climatizare!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4471 secunde