Poliția va controla microbuzele de transport persoane

1394
Poliția va controla microbuzele de transport persoane - controaleanuntate1-1487006540.jpg


În această săptămână, Poliția Română desfășoară acțiunea TruckBus pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri. Activitățile de control se desfășoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru prevenire a accidentelor rutiere grave.


În perioada 13 - 19 februarie, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.


În cadrul acțiunii vor fi verificate auto-vehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.


Activitatea vizează depistarea transpor-turilor ilicite de mărfuri și persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranță, respectarea perioadelor de conducere și de odihnă, a dimensiunilor de masă și gabarit, deținerea certificatului de competență profesională și a documentelor de transport, a inspec-ției tehnice periodice și a asigurării obligatorii de răspundere civilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Stire din Eveniment : Rețineri după valul  de furturi din Cumpăna
Pagina a fost generata in 0.4405 secunde