"Politicienii să fie obligați să-și dea demisia dacă ..."

92
Judecătorul Horațius Dumbravă a spus azi, în cadrul ședinței plenului CSM, că politicienii și persoanele publice ar trebui să fie obligați să demisioneze dacă atacă independența justiției, el cerând sprijinul președintelui Klaus Iohannis pentru asigurarea "instrumentelor necesare" în acest scop, scrie Mediafax.


 "Simplele comunicate de presă ale CSM nu ajută. Ele, sigur, pot fi sancțiuni morale, (...) dar, și am mai spus acest lucru de mai multe ori, este nevoie să avem un sistem de sancționare concret, de la sancțiuni contravenționale la chiar interzicerea acelor politicieni sau înalți demnitari publici care atacă independența justiției", a susținut Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), adresându-i-se președintelui României, Klaus Iohannis, prezent și el la ședința plenului.


Mai mult, Horațius Dumbravă a propus ca cei care aduc atingere actului de justiție să fie suspendați din funcții sau chiar să fie obligați să-și dea demisia.

"Atacurile la adresa independenței justiției au crescut în 2014. Potrivit cifrelor oficiale, au crescut cu 30% cererile de apărarea independenței justiției, ca și sesizările din oficiu, față de 2013, ceea ce spune foarte multe despre presiunile asupra cărora au fost supuși procurorii și judecătorii, în anumite contexte, în 2014. Este necesar și vă solicit ferm sprijinul ca justiția să aibă acele instrumente necesare să stopeze sau măcar să diminueze astfel de atacuri", i-a mai spus Dumbravă șefului statului, în același context, completează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Ianuarie 2015
Stire din Sport : Și-a dat DEMISIA!
Joi, 18 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Klaus Iohannis, DEMISIE din PNL
Duminică, 07 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : În ce condiții ar demisiona Victor Ponta
Pagina a fost generata in 0.4054 secunde