Acuzat de trafic de influență

Polițist condamnat la cinci ani și jumătate de pușcărie

4780

Articole de la același autor

Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus, ieri, condamnarea la o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare cu executare a polițistului George Constantin Marazliu, de la IPJ Neamț, acuzat de trafic de influență. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
Dosarul inspectorului principal George Constantin Marazliu a fost strămutat la instanțele constănțene de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în luna noiembrie 2009. Cei care au solicitat ca dosarul să fie judecat la altă instanță decât cea din Neamț au fost chiar procurorii DNA, iar unul dintre motivele pentru care s-a și dispus acest lucru este, din câte se pare, faptul că soția polițistului este președintele Secției penale a Tribunalului Neamț, instanță competentă să judece dosarul respectiv.
Potrivit DNA, George Marazliu a fost prins în flagrant, pe 2 noiembrie 2009, în timp ce primea 400 de euro de la denunțătorul Ionuț Virgil Moisă, banii reprezentând ultima tranșă din suma de 700 de euro solicitată în schimbul traficării influenței sale pe lângă reprezentanții Institutului de Medicină Legală Iași.
Potrivit procurorilor DNA, în intervalul mai - octombrie 2009, Marazliu, în calitate de ofițer de poliție al IPJ Neamț, ar fi pretins și primit de la Moisă suma totală de 700 de euro. Polițistul l-a lăsat pe Moisă să creadă că are influență pe lângă angajați ai IML Iași în scopul recalculării alcoolemiei celui din urmă sub limita ce ar putea atrage răspunderea penală. Ionuț Virgil Moisă fusese trimis în judecată pentru conducere pe drumurile publice având în sânge o alcoolemie peste limita legală.
Audiat de judecătorii constănțeni, George Marazliu a spus că suma de bani considerată ca fiind beneficiul lui din traficul de influență ce urma să-l facă nu reprezenta altceva decât un împrumut pe care-l dăduse denunțătorului, el neștiind că acesta din urmă ar avea dosar penal, darămite să-i fi promis că va interveni pentru el pe lângă lucrătorii de la IML Iași.
Cu privire la flagrantul realizat de procurorii DNA, Marazliu a spus că a crezut, până în ultimul moment, că este o… glumă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4332 secunde