Polițiștii au transmis mesaje antidrog, prin cafenelele și parcurile din Constanța

224
Polițiștii au transmis mesaje antidrog, prin cafenelele și parcurile din Constanța - x-prevenire-droguri-1685601937.jpg

Articole de la același autor

În contextul minivacanței de 1 Iunie și Rusalii, miercuri, 31 mai, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a traficului și consumului de droguri, în rândul adolescenților și tinerilor aflați în zonele din centrul municipiului Constanța.

Polițiștii au discutat cu aceștia despre traficul și consumul de droguri și le-au oferit informații despre riscurile la care se expun în cazul în care consumă astfel de substanțe.

„Drogurile creează dependență, iar tinerii care consumă asemenea substanțe manifestă un comportament delincvent sau înclinat către delincvență. Drogurile afectează capacitatea de concentrare și sănătatea pe termen lung, lezând, astfel, și parcursul educațional sau profesional al consumatorului. Traficul de droguri și deținerea în vederea consumului propriu reprezintă infracțiunile cel mai frecvent întâlnite, în ceea ce privește substanțele interzise. Deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Este doar un mit că deținerea unei cantități foarte mici nu atrage sancțiuni penale!”, au transmis polițiștii.

Totodată, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, pe aceeași temă, și în rândul personalului teraselor și cafenelelor din municipiul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4309 secunde