X

Polițiștii au voie să-și caute un al doilea job

138930
17
Polițiștii au voie să-și caute un al doilea job - fondpolitistiiprivat1-1377186859.jpg
Polițiștii au primit cale liberă de la Agenția Națională de Integritate să se angajeze în sectorul privat sau să-și deschidă firme

și PFA-uri, având grijă, însă, ca al doilea loc de muncă să nu aibă nicio legătură cu atribuțiile pe care le au când îmbracă uniforma statului.

Polițiștii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de condițiile de la serviciu; numărul personalului se reduce, căci numeroși tineri aleg să-și schimbe cariera, volumul de muncă e în creștere, dar salariile… stagnează după ce, în urmă cu doi ani, au fost tăiate sem-nificativ. În aceste condiții, tot mai mulți își pun serios problema dacă se mai merită să rămână în acest sistem, cu atât mai mult cu cât li se atrage atenția, de superiori și de angajații de la Resurse Umane, că nu au voie să aibă un al doilea loc de muncă.

Agenți de pază sau taximetriști, după program

Pentru a lămuri acest aspect, reprezentanții Sindicatului Națio-nal al Agenților de Poliție (SNAP) au cerut punctul de vedere oficial al Agenției Naționale de Integritate. "Am ținut să obținem și să prezentăm aceste lămuriri deoarece reprezentanții serviciilor Resurse Umane oferă informații greșite polițiștilor, spunându-le că încalcă Statutul Polițistului dacă desfășoară activități remunerate în sectorul privat", a arătat Iulian Surugiu, președintele sindicatului.

Iar răspunsul ANI lămurește toate dilemele: polițiștii își pot lua un al doilea job, dar numai în anumite condiții. Potrivit Legii 284/2010 "funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statul special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postului".

"Putem constata, astfel, că elementul esențial care determină orice presupusă incompatibilitate se referă la atribuțiile stabilite conform fișei postului. De exemplu, un polițist de la Serviciul de Investigații Criminale, care nu are atribuții de control în domeniul pazei și protecției, poate să se angajeze la o firmă de pază și să presteze activități în acest domeniu. De asemenea, un polițist care își desfășoară activitatea în cadrul Compartimentului de Ordine și Siguranță Publică și care nu are ca atribuție în fișa postului constatarea contravențiilor la regimul circulației rutiere poate desfășura activități la o firmă de taximetrie", a subliniat liderul sindical.

Pot fi administratori de firme

"Mai mult, solicitarea organizației noastre s-a referit în mod expres la posibilitatea polițiștilor de a-și constitui societăți comerciale, întreprinderi individuale, întreprin-deri familiale sau de a desfășura activități economice ca persoane fizice autorizate. În acest sens, ANI opinează că polițiștii pot exercita funcții într-una dintre formele de organizare și pot deține calitatea de asociați sau admi-nistratori", a mai adăugat sindicalistul.

Astfel scade corupția!

Luarea unui al doilea job ar putea fi răspunsul pentru înlăturarea corupției, sunt de părere sindicaliștii, având în vedere veniturile nemulțumitoare ale oamenilor legii.

"Noi nu suntem de acord cu ideea unui al doilea loc de muncă pentru polițiști, însă în condițiile în care salariul polițistului nu va ajunge la un nivel acceptabil raportat la riscurile și dificultățile profesiei, este o variantă de compromis și chiar una de protecție pentru ca polițiștii să-și completeze veniturile în mod legal și nu prin fapte de corupție", a mai afirmat Iulian Surugiu. 

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
N.V.T.
23 august 2013
"" ASTFEL SCADE CORUPTIA"" ?!?!?!

" ASTFEL SCADE CORUPTIA"" ?!?!?! ha ha ha ha .....asfel CRESTE CORUPTIA SI MAI MULT!!!!! ESTE CORECT SPUS !!!!!! de parca a-r fi fost pe cale disparitie si nu mai aveam de ajuns..... ha ha ha ....

dddd
23 august 2013
moarte guvernului

Sa moara toti deputatii si parlamentarii din tzara asta de cacat sa se duca in mortii lor cu firmele de paza ...ca nu facem scolii si facultatzii ca sa fim argatzi la patron k asa vor ei.....

bogdan
23 august 2013
articol

primul comentariu l-a scris un analfabet cred , sper ca nu este politist

Ionut
24 august 2013
Interesant

Interesant dar cam atat, ca sa ai un al doilea job trebuie sa ai si timp ori daca tu desfasori o activitate in teren si stai numai in frig, ploaie, nu cred ca mai esti in stare sa mai mergi si la un al doilea job. Am 27 de ani si ma gandesc serios sa plec din acest sistem desi am foarte putin decat am intrat in el. E trist. O zi buna

Valeriu
24 august 2013
ministeru' lu peste

Am 29 de ani si cred din ce in ce mai mult ca nu ma prinde 30 aici.

teo
24 august 2013
militar

in urma cu 3 ani n-eau fost taiate salariile..sper sa primim si noi cale libera!

elena
24 august 2013
gramatica limbii romane

Pentru voi gramatica limbii romane se affla la sectiunea " limbi straine" din pacate. Sunteti jalnici

Ionut
25 august 2013
gramatica limbii române

Toate analfabetele(ex:Elena), care pot sesiza o cratimă pusă greșit se cred doctori în ale Gramaticii! "Afflă" atunci tu, Guru gramatical, că limba română are diacritice și semne de punctuație dar nu are cuvântul "affla"! Cât despre articol, eu nu văd nicio schimbare în L360.

florin b
25 august 2013
vax

Politistul de la ordine publica in misiune, daca vede o incalcare a legii privind circulatia rutiera , nu ia masuri- pentru ca nu scrie in fisa postului sau pentru ca si el desfasoara activitati de taximetrie. Un sindicat care doar da din gura kkat.

carte r4i
30 septembrie 2013
carte r4i

action=profile;u= carte r4i http://menabwn.com/r4i.php

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6654 secunde