În așteptarea banilor de la MAI

Polițiștii-chiriași au ajuns la mila proprietarilor

912
Polițiștii-chiriași au ajuns la mila proprietarilor - 272aa62a00b3fbb5b392483785572830.jpg
Deși primiseră promisiuni că vor scăpa de datoriile pe care le au, polițiștii care stau cu chirie nu au primit nici acum banii care li se cuvin de la Ministerul Administrației și Internelor.
Drept urmare, mulți dintre ei au ajuns să nu mai fie crezuți de proprietarii apartamentelor unde stau cu chirie.
"Am ajuns să-mi fie rușine că sunt polițist. Le-am promis proprietarilor că o să le dau banii pe chirie de două luni, m-au înțeles, însă sumele restante nu au venit nici acum. Îmi este jenă, dar o să-i rog să mă mai aștepte cu banii, pentru că din salariu nu-mi pot plăti decât o mică parte din restanță. Uneori, mă gândesc că poate nici nu mă mai cred că nu-mi ajung banii să le plătesc datoria", a spus unul dintre polițiștii-chiriași care a dorit să-și păstreze anonimatul.
Vizavi de această problemă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța, comisarul-șef Adrian Burcea, a declarat că, la nivelul instituției pe care o reprezintă, există 151 de polițiști care trebuie să beneficieze de acești bani. El a mai precizat că suma restantă este de aproximativ 200 de milioane de lei vechi.
La rândul lui, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, comisar-șef Adrian Rapotan, a spus că, de la București, li s-au cerut rapoarte cu situația celor care stau cu chirie.
"Sper ca săptămâna viitoare să primim banii necesari decontării chiriei polițiștilor", a declarat, optimist, comisarul-șef Adrian Rapotan.
Cu numai două zile înainte de a fi revocat din funcția de ministrul al MAI, Dan Nica spunea că polițiștii din mediul urban și din mediul rural pot închiria locuințe la prețul cel mai scăzut, la țară existând și posibilitatea ocupării locuințelor de serviciu după ce Guvernul a alocat fonduri pentru igienizarea acestor spații.
"A fost abilitat Ministerul de Interne să închirieze locuințe și să le pună la dispoziția acestui personal. Închirierea de locuințe se realizează la prețul cel mai mic, fiind interzisă închirierea de la rude, astfel încât să se facă și vreo mică afacere cu ocazia asta, și nu este limitată la mediul urban, ci este inclusiv în mediul rural", afirma fostul ministru de interne, Dan Nica.
La timpul respectiv, el mai susținea că Guvernul a alocat banii necesari pentru acoperirea, până la sfârșitul anului, a cheltuielilor cu chiria pentru lucrătorii MAI transferați în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea de domiciliu. Cu toate acestea, banii nu au ajuns nici acum în buzunarele polițiștilor, iar oamenii legii trebuie să apeleze la mila proprietarilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Eveniment : Gigi Becali a fost trimis în judecată
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Eveniment : Chirnogeni, comuna violurilor incestuoase
Vineri, 16 Octombrie 2009
Stire din Eveniment : Baracă în flăcări lângă Kaufland
Pagina a fost generata in 2.3478 secunde