Polițiștii constănțeni, în alertă! Cum și-a văzut moartea cu ochii un cetățean din Belarus

240

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea unui cetățean din Belarus, care se afla pe o barcă improvizată, ce plutea în derivă pe Marea Neagră.


Ambarcațiunea de mici dimensiuni a fost detectată cu ajutorul sistemului de supraveghere Scomar. Aceasta plutea în derivă la aproximativ 12 mile marine, pe direcția localității Mangalia.


Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit cu ambarcațiunea MAI 2114 din cadrul G.N. Mangalia și au identificat o barcă improvizată (construită pe un corp de lotcă, cu acoperiș, catarg cu pânză și bidoane) în care se afla o persoană de sex masculin.
Bărbatul a fost adus la bordul navei poliției de frontieră și, deoarece prezenta semne de deshidratare și hipotermie, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ambarcațiunea a fost remorcată până în portul Mangalia.


În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetățeanul din Belarus G.V., în vârstă de 56 de ani, care a declarat că a plecat din Ucraina, de pe o plajă aflată la 30 kilometri de Odessa, la sfârșitul lunii trecute, la bordul mijlocului naval improvizat, și intenționa să ajungă în America de Sud. 


Bărbatul, care a fost externat și se află în afara oricărui pericol, urmează a fi predat în cursul zilei de azi Serviciului pentru Imigrări Constanța pentru continuarea cercetărilor. În cauză polițiștii de frontieră constănțeni fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, fapte prevăzută și sancționată de art. 262, alin. 1, Cod Penal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2344 secunde