Polițiștii de frontieră au confiscat de la braconieri sute de kilograme de pește

513

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din Constanța au reușit, în ultimele două zile, să confiște peste 300 de kilograme de pește și aproape 30 de plase monofilament de la braconieri.
În urmă cu câteva zile, polițiștii de frontieră de la Grupul de Nave Constanța au interceptat, în localitatea Corbu din județul Constanța, un transport ilegal de pește. Șoferul, un bărbat din Constanța, transporta cu un autoturism 145 de kilograme de pește, în valoare de 655 de lei. Luat la întrebări de oamenii legii, el nu a putut prezenta documente de proveniență.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Poliției de Frontieră Constanța, agentul Marius Ovidiu Niculescu, peștele a fost predat spre valorificare unei societăți comerciale de profil, iar pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare urmării penale pentru transport de pește fără documente legale.
Tot în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol, în urma unui control făcut într-o autoutilitară pe relația Murighiol - Tulcea au fost descoperite alte 152 de kilograme de pește, în valoare de 459 lei. Cei doi bărbați din autovehicul, ambii din comuna tulceană Murighiol, nu au putut justifica cu acte transportul.
În consecință, întreaga cantitate de pește a fost confiscată și predată spre valorificare unei societăți comerciale. Cei doi s-au ales și ei cu dosare penale.
De asemenea, tot în județul Tulcea polițiștii de frontieră au prins, în zona lacului Zmeica, doi bărbați din comuna Sinoe, care aveau într-o barcă zece plase monofilament cu ajutorul cărora prinseseră aproximativ 50 de kilograme de pește. Peștele a fost predat spre valorificare, iar plasele, în valoare de 150 de lei, au fost confiscate. Cazuri similare, în care au fost utilizate plase monofilament, au mai fost înregistrate de polițiștii de la Isaccea și Brăila. Astfel, pe malul stâng al Dunării, în dreptul kilometrului 223, au fost găsite zece plase monofilament cu care un bărbat din comuna brăileană Mihai Bravu intenționa să pescuiască, iar la doi tineri din comuna Isaccea au fost găsite alte opt plase monofilament. Plasele, în valoare de 395 de lei, au fost confiscate, iar celor în cauză le-au fost întocmite acte premergătoare urmării penale pentru deținerea și utilizarea de plase monofilament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4807 secunde