Polițiștii de frontieră îi caută pe cei care taie Pădurea Letea

392
1
Pădurea Letea este una dintre rezervațiile naturale ale țării și trebuie protejată. Sunt destui, însă, cei care taie copacii, fără să țină cont de prevederile legale. Romsilva și Garda de Coastă au demarat o acțiune pentru identificarea tăietorilor de arbori și tragerea lor la răspundere. Ieri, în urma unei verificări în teren, a fost identificat unul dintre suspecți. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani, din Sfiștofca, care a tăiat ilegal 91 de salcâmi, fiecare având un diametru de 6 centimetri.

Arborii au fost ridicați în vederea confiscării și predați Ocolului Silvic Tulcea care va stabili și prejudiciul cauzat.

Comentează știrea

Calin
22 mai 2012
specie invaziva

Sarmanul om a facut, fara sa-si dea seama, un bine! A facut ceea ce autoritatile de mediu de la noi ar trebui sa faca dar de fapt fac opusul. Salcamul e o specie introdusa invaziva, ce face un rau enorm ecosistemelor naturale, luand locul speciilor native. E o bomba biologica, un element antropic ce se raspandeste singur si a carui eliminare este foarte costisitoare. E ca sobolanul in Noua Zeelanda. Prezenta lui e tolerabila in mediul antropic sau eventual in plantatii sau in zone cu ecosistemele naturale deja distruse si unde nu sunt sanse pentru o reconstructie ecologica. In schimb el n-are ce cauta in ariile naturale protejate, cu atat mai putin in una atat de valoroasa precum Letea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3736 secunde