Polițiștii de Rutieră nu vor să patruleze pe șoselele din județul Constanța!

2694
Polițiștii de Rutieră nu vor să patruleze pe șoselele din județul Constanța! - fondharsovapolitistirutiera-1581373464.jpg

Articole de la același autor

Localnicii din județ reclamă că sunt din ce în ce mai mulți șoferi beți și fără permis, reale pericole publice pe șosele. Este cazul orașului Hârșova, de exemplu, unde de ani buni nu mai este polițist de Rutieră! Conducerea IPJ Constanța a luat măsuri, a înființat un compartiment de Rutieră dar… nu vrea nimeni să lucreze acolo! 


Localnicii din Hârșova reclamau, încă de anul trecut, că au ajuns la disperare: din ce în ce mai mulți șoferi se urcă la volan beți sau fără permis, foarte multe tamponări sau chiar și accidente, care nu mai ajung să fie declarate la Poliție. Totul pentru că, pe străzile din Hârșova și prin împrejurimi nu mai erau polițiști de Rutieră! Autoritățile locale, în frunte cu primarul Viorel Ionescu, au făcut sesizări la toate forurile competente, trăgând un semnal de alarmă că trebuie luate măsuri cât mai urgent, în condițiile în care, din cei trei polițiști de la nivelul orașului, niciunul nu avea atribuții pe linie de rutieră. 


Referitor la cele semnalate de localnicii și autoritățile din Hârșova, comisarul șef Constantin Dancu, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Constanța, a arătat că se caută soluții pentru remedierea situației. "La Hârșova a fost creat, începând de anul acesta, o structură de poliție rutieră, formată din trei polițiști. Dar funcțiile sunt vacante. Ne confruntăm cu o realitate care ridică probleme, nu avem resurse să ducem polițiști în zona respectivă. Sperăm ca din promoțiile care vor veni anul acesta să putem să ducem oameni. Dar dacă la Hârșova vor ajunge trei elevi, nu se va rezolva situația, pentru că nu va avea cine să îi tuteleze, nefiind polițiști de Rutieră deja acolo. Astfel că, încercăm să găsim, prin Serviciul de Resurse Umane, polițiști cu experiență pentru a lucra în structura de la Hârșova. Aceasta este realitatea, problema de personal este destul de gravă", a afirmat comisarul șef Constantin Dancu. 


"Ne-am dori un echipaj de poliție pe fiecare DN!"
Se impune menționat că lipsa polițiștilor cu atribuții pe linie de rutieră se resimte în întreg județul Constanța, chiar dacă nu la același nivel acut precum în zona Hârșovei. Sunt numeroase zone în județ unde șoferii nu au nicio jenă în a se urca la volanul unei hârburi radiate, fără a deține permise auto sau sub influența alcoolului ori a altor substanțe interzise. Drept dovadă stau "capturile" structurilor de Poliție Rutieră, considerabile, în momentul în care sunt făcute razii: la orice acțiune se rețin permise auto și se dau amenzi usturătoare. În consecință, nu este greu să ne imaginăm ce se întâmplă în serile în care rutieriștii nu fac razii!


"În ceea ce privește personalul avem un grad de ocupare al funcțiilor de 91%, dar totuși sunt puține față de ceea ce ne dorim să fie. De exemplu, ne dorim să avem pe drumurile naționale cel puțin un echipaj la 50 de kilometri", a arătat comisarul șef Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Poliției Rutiere. Pe de altă parte, a subliniat comisarul șef Dancu, "niciodată nu va fi un număr suficient de polițiști!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4465 secunde