Polițiștii și jandarmii amenință și ei cu PROTESTE

525
2
Polițiștii și jandarmii amenință și ei cu PROTESTE - jandarm-1486744104.jpg

Articole recomandate

Sindicatul Național al Agenților de Poliție din România (SNAP) amenință că, începând cu 15 martie, va declanșa proteste, dacă salariile personalului Ministerului Afacerilor Interne nu vor fi majorate în funcție de noul salariu minim pe economie.


Reprezentanții SNAP au trimis ministrului de Interne, Carmen Dan, o adresă prin care solicită aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut și în cazul polițiștilor, polițiștilor de frontieră, jandarmilor și pompierilor.

"Prin prezenta solicităm aplicarea HG 1/2017 și lucrătorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri) așa cum este prevăzut, cu un calcul real, indicele de salarizare la salariul minim pe economie la nivelul anului 2017", i-au scris agenții de poliție ministrului.

Ei susțin că nu au protestat până în prezent pentru că au sperat că MAI le va acorda drepturile care li se cuvin potrivit legii.

"Menționăm faptul că personalul MAI (polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri) nu și-a revendicat acest drept deocamdată în stradă protestând, în speranța că MAI va pune în aplicare în termenul legal acest drept care li se cuvine conform legii. Polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii și pompierii sunt singura categorie bugetară care a rămas cu salarizarea în urma tuturor bugetarilor, adică la nivelul anului 2009, iar la vreme grea, când își fac datoria, cu toate riscurile, sunt lăudați de toate puterile statului, inclusiv de societatea civilă, aducându-le mulțumiri, chiar înmânându-le flori în semn de recunoștință", mai scriu reprezentanții SNAP.

Polițiștii nu exclud nici posibilitatea de a cere societății civile să le susțină protestele.

"Dacă considerați că nu merităm privilegiul HG nr. 1/2017 ne rezervăm dreptul de a apela la bunătatea societății civile pentru a se alătura mișcărilor noastre de protest pe care le vom organiza în mod legal în fața Ministerului Afacerilor Interne. Totodată solicităm în regim de urgență stabilirea unei întâlniri între dumneavoastră și conducerea organizației noastre", i-a mai scris SNAP ministrului de Interne, conform news.ro.

Președintele SNAP, Adrian Ioan Diugu, a declarat, pentru News.ro, că până, în prezent, nu a primit niciun răspuns din partea ministrului, nici din partea Guvernului și nici a Președinției, unde a mai înaintat astfel de adrese, iar în aceste condiții, protestele ar putea fi declanșate în 15 martie.

"Așteptăm data de 14 martie, când vor fi virate primele salarii, după aplicarea HG 1/2017, deoarece salarizarea se face cu o lună în urmă în cadrul MAI, iar din 15 martie, dacă vom vedea că salariile nu au fost mărite, putem începe protestele", a spus Diugu, potrivit Realitatea.net.


Comentează știrea

Constantean
11 februarie 2017
Cat vreti sa luati?

Aveti deja intre 33-3500lei pe luna..unii dintre voi doar cu liceu..cat mai vreti?cat un medic dupa ce a invatat in facultate inca 6 ani si s-a chinuit cu rezidentiate,examene?

elena
11 februarie 2017
majorarea salariului

Foarte bine faceti. Poate ne dă si noua celir din mapn. Noi n.avem voie la greva. Un sgp ia cat un subofiter. Asa e la noi. Multa bafta. Pt cel care a comentat inainte: Ai vazut doctor mort de foame?cat iti ia la o operatie? Niu n.avem voie la spaga.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0895 secunde