Polițistul care a accidentat mortal un pieton, cercetat în libertate

339
Agentul de poliție care s-a urcat beat la volan și a accidentat mortal un bărbat care mergea pe marginea drumului, în zona Hanul Piraților, este cercetat în stare de libertate.
Magistrații au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a agentului principal Norel Nicolae Munteanu, de la Secția 2, și au dispus ca el să fie cercetat în stare de libertate pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și ucidere din culpă. De asemenea, judecătorii au dispus pentru polițist interdicția de a părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.
Pe de altă parte, pentru a nu fi dat afară din structurile Poliției, agentul principal Munteanu și-a dat demisia.
Norel Nicolae Munteanu era îmbrăcat în uniformă în momentul în care l-a acroșat, miercuri noaptea, pe Marian Postolache, de 48 de ani, din Năvodari, și se îndrepta spre serviciu. La rândul ei, victima se îndrepta spre casă când a fost lovită din spate de mașina condusă de polițist, pe drumul care leagă stațiunea Mamaia de Năvodari.
Polițistul a coborât rapid din mașină, a dat cu piciorul unui pantof de-al victimei, după care a ridicat propria oglindă de pe carosabil și a aruncat-o în șanț.
Martorii susțin că polițistul ar fi încercat să șteargă toate urmele și le-a spus că bărbatul care zăcea mort pe carosabil a fost lovit de o altă mașină.
Agentul principal Munteanu a fost testat, la fața locului, cu aparatul alcooltest și s-a constatat că avea o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, el a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde i s-au recoltat probe biologice, la prima testare ieșind 2,15 miligrame, iar la a doua 2,10 miligrame de alcool în sânge.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9912 secunde