Polițistul karatist din Constanța

1630
15

Articole de la același autor

Un polițist din Constanța este unul dintre cei mai buni karatiști din Ministerul Afacerilor Interne. Agentul șef Daniel Avasilcăi, șeful Postului de Poliție Pecineaga, deține centura neagră în arte marțiale și, pe lângă performanțele personale obținute la diversele concursuri la care a participat, îi inițiază pe copii în tainele stilului Qwan Ki Do.

În vârstă de 38 de ani, agentul șef Daniel Avasilcăi, este angajat al Poliției Constanța de 18 ani, iar de la restructurarea Poliției Rurale, este șeful Postului de Poliție Pecineaga. Este unul dintre polițiștii care fac cinste uniformei pe care o poartă, și nu doar pentru profesionalismul manifestat în sarcinile de serviciu, ci și pentru ceea ce face în timpul liber.

"Nu mă văd spărgând semințe în fața TV-ului"

"Nu mă văd ca, după terminarea programului, să ajung acasă, la mici și bere sau să sparg semințe în fața televizorului", ne mărturisește, zâmbind, polițistul. Deși, adaugă realist, în meseria de polițist, nu termini niciodată programul, oricând poți fi chemat de acasă, indiferent că este miezul nopții sau mai este puțin și răsare soarele…

Așa că își dedică tot timpul liber pasiunii sale de o viață: artele marțiale. Este practicant al stilului Qwan Ki Do de la 15 ani și deși în 1995, la terminarea Școlii Militare de Subofițeri "Vasile Lascăr", când a fost repartizat la Poliția Constanța, a fost nevoit să întrerupă practicarea acestui sport pentru câțiva ani, și-a reluat antrenamentele, a avansat - în prezent este deținătorul centurii negre 1 dang, este atestat ca instructor și ca arbitru național. Iar de-a lungul anilor a participat la numeroase competiții, obținând rezultate notabile. De la ultimul Campionat Național de Karate Do, desfășurat în perioada 12 - 14 martie, la Suceava, s-a întors cu medalia de bronz.

Îi învață pe copii artele marțiale

"Degeaba faci performanță, dacă nu transmiți pasiunea pentru sport, pentru arte marțiale și altora, și mai ales copiilor", spune agentul șef Daniel Avasilcăi. Așa a apărut, în 2009, Clubul Sportiv Song Long din comuna 23 August - o organi-zație non-guvernamentală, non profit, unde polițistul le predă Qwan Ki Do copiilor, fără nicio remunerație în schimb. "Trebuie să dăm societății oameni de caracter, de calitate. Iar prin sport se poate obține acest lucru. Până la urmă, viața este o competiție, iar prin arte marțiale, copiii învață de mici să fie perseverenți, să lupte pentru ceea ce vor, să depună efort, dar și să fie echilibrați", este de părere omul legii.

De altfel, despre stilul Qwan Ki Do se spune că mai mult decât o tehnică marțială, este o artă care echilibrează corpul, mintea și sufletul. Acest stil este învățat și transmis prin blândețe, nu violență, cu calm, fără mânie.

Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate nici în ceea ce privește efortul depus de micuți, ei urcând pe podium, pe locul III, la Campionatul de Copii și Juniori Qwan Ki Do, în 2012, la Roman. De altfel, într-o săptămână, opt dintre ei vor pleca, la Iași, la o nouă ediție a campionatului, unde speră să obțină rezultate mai bune.

Soția, fiul și fiica i-au călcat pe urme…

Printre prichindeii care i-au călcat polițistului pe urme, la clubul sportiv unde predă, sunt și cei doi copii ai săi: Dana, acum în vârstă de 16 ani, și Florin Cristian, în vârstă de 14 ani. Doi copii frumoși, cu rezultate dintre cele mai bune la învățătură și la concursurile sportive la care au participat. Mai mult, Dana, elevă la Liceul Sportiv din Constanța ține antrenamentele la club, atunci când tatăl ei este la serviciu și se pregătește acum pentru a susține examenul pentru obținerea atestatului de instructor. Iar exemplul polițistului a fost urmat și de soția lui, care practică artele marțiale de câțiva ani.

De 18 ani în Poliția Constanța

Polițistul Daniel Avasilcăi este originar din Roman, a absolvit Școala Militară de Subofițeri "Vasile Lascăr" în 1995 și a fost repartizat la Constanța. Primul post deținut a fost ca agent de ordine publică în cadrul Poliției municipiului Constanța (1995 - 1997), pentru ca pentru următorii zece ani să ocupe funcția de ajutor șef de post la Postul de Poliție 23 August. Între 2006 - 2008 a fost angajat ca agent de siguranță publică la Eforie, iar din 2008 activează la Postul de Poliție Pecineaga, prima dată ca ajutor șef de post, iar în ultimele luni ca șef de post.

De asemenea, începând din 2011, polițistul este președintele Biroului Teritorial Constanța al Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

Lăudat de șefi

"Este o onoare pentru noi că avem astfel de polițiști. Apreciem rezultatele obținute de agentul șef Daniel Avasilcăi, în special la ultima competiție la care a participat, la Campionatul Național de Karate Do al Ministerului Afacerilor Interne și îi urez ca pe viitor să obțină rezultate și mai strălucitoare", ne-a declarat comisarul șef Adrian Rapotan, șeful Poliției Constanța. 

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Jianu
16 martie 2013
Politist karatist din Constanta

Bravo Dane ne faci cinste antreneaza si politisti ca sa faca fata interlopilor din cta esti bun noi stim asta.

Popescu Marian - Mangalia
16 martie 2013
Interesant

Avasilcăi Daniel Constantin, angajat al IPJ Constanța, sef la postul de poliție Pecineaga a comis abateri disciplinare foarte grave, fapt pentru care trebuia destituit din funcția publică, după cum urmează: - A lipsit de la serviciu în perioada 01.10.2011 - 01.09.2012, motivând că este suspendat din poliție pentru activitate sindicală. Nu a făcut dovada că este suspendat (raport de suspendarea activității avizat de șefi direcți și nemijlociți); - În toată perioada în care a lipsit de la muncă (instituția plătindu-l), pe lista de prezenta figura absent nemotivat conform Art. 57 din Legea 360 din 2002 privind statutul polițistului. A primit salariul, (probabil pentru lipsa de la serviciu a fost pontat și cu spor de antenă, spor de noapte etc.); - Ii este acordat calificativul de Bun de șefii ierarhici cu toate că nu a fost la serviciu, este avansat în gradul următor, după care vine la serviciu și este ,,recompensat,, cu propunerea de împuternicit șef de post la Pecineaga. Bineînțeles si uns cu functia de sef de post, bineinteles nu a mai participat nimeni ptr ca postul era ptr el. Ii pe colegii mei din Constanta si pe cei din tara sa ia exemplu pentru a fi promovati

Coleg
17 martie 2013
Politistul caratist din constanta

Bravo dane ca popescu e si coteanu si multi sefi care nu te suporta dar tu ai muncit ai castigat o medalie si in sindicat esti foarte bun ,ai ajutat multi colegi ,iar invidiosi stiu sa arunce doar cu noroi iar oameni astia de doi bani care mananca rahat sa ne intrebe pe noi agenti care am lucrat cu tine si te cunoastem esti foarte bun si ta asteptam la anul cu aur sa moara invidiosi de necaz.

Popescu Marian - Mangalia
17 martie 2013
Ajutor contra ajutor

Pentru meritele sportive este OK, dar cum ramane cu lipsa de la munca si cu acel Protocol incheiat de sindicat cu IPJ Constanta. Daca era un lider incomod nu iera iertat ptr nereguli si mai ales imputernicit si sustinut la Postul Pecineaga. Important este cum si-a motivat lipsa de la locul de munca, am inteles prejudiciul recuperat dar cu fapta cum ramane. Le propun tuturor politistilor sa lipseasca de la munca ptr ca sumele incasate ilegal le vor restitui in rate si vor fi avansati in grad si bineiteles unsi cu diferite functii. Mare atentie sa fie lideri la sindicatul obedient conducerii si sa faca joc de imagine.

Răspuns la: Politistul caratist din constanta
Adăugat de : Coleg, 17 martie 2013
Bravo dane ca popescu e si coteanu si multi sefi care nu te suporta dar tu ai muncit ai castigat o medalie si in sindicat esti foarte bun ,ai ajutat...
politist
17 martie 2013
lupta sindicala

http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-politistii-constanteni-cer-sa-fie-platiti-corect-pentru-week-end-urile-muncite-165653

Daniel Avasilcai
17 martie 2013
lamuriri

Desi nu imi sta in caracter sa intru in polemica in spatiul public ma vad nevoit sa adaug cteva lamuriri.Domnul Ady care se ascunde sub numele de Popescu Marian incearca sa arunce cu noroi asupra mea desi nu are nici un motiv.Cei care ma cunosc stiu situatia foarte bine ca aspectele aratate de domnia sa au facut obiectul unei anchete la MAI ,IPR,DGA, si alte structuri specializate.Sa nu uite domnul ca ancheta nu s-a terminat.Fiecare raspunde pentru faptele sale. Cu privire la lupta sindicala cei care au aut probleme si s-au adresat organizatiei stiu foarte bine ca problemele lor s-au rezolvat.Eu nu am nici o vina ca nici un poitist nu a dorit sa candideze la functia de sef de post la Pecineaga cum de altfel nu a contracandidat pe nici una din functiile scoase la concurs pe raza sectiei 3 de politie rurala.Timpul va demonstra multe.Inca o data precizez ca nu mi-as fi dorit sa adaug acest comentariu dar vad ca d-l este insistent si nu as vrea ca cei care citesc sa-si formeze o impresie gresita.

Bergenbier
17 martie 2013
da

da,da,da...si marmota invelea ciocolata... intr-o situatie reala de interventie in mediul infractional, Avasilicai e primul care fuge de la fata locului... prietenii stiu de ce...

Răspuns la: Politist karatist din Constanta
Adăugat de : Jianu, 16 martie 2013
Bravo Dane ne faci cinste antreneaza si politisti ca sa faca fata interlopilor din cta esti bun noi stim asta.
Popescu Marian
17 martie 2013
răspuns

N-ai ghicit! Mai ai 2 încercări! Domnul Ady e un mare domn și un mare caracter. Te-a lăsat în pace fiindcă știe că ești susținut de Surugiu de la SNAP, de primarul din 23 și de alții din conducerea IPJ. Ai dreptate, timpul va demonstra multe !

Răspuns la: lamuriri
Adăugat de : Daniel Avasilcai, 17 martie 2013
Desi nu imi sta in caracter sa intru in polemica in spatiul public ma vad nevoit sa adaug cteva lamuriri.Domnul Ady care se ascunde sub numele de...
unu
17 martie 2013
pt coleg

dupa ce mai inveti sa scrii pluralul in romaneste, poate ne spui si noua cum a scapat Avasilcai de dosarul ala in care era acuzat ca a tras cu pusca pe DN 39 dupa procurorul Babu... ca tot ati fost voi colegi...

Răspuns la: Politistul caratist din constanta
Adăugat de : Coleg, 17 martie 2013
Bravo dane ca popescu e si coteanu si multi sefi care nu te suporta dar tu ai muncit ai castigat o medalie si in sindicat esti foarte bun ,ai ajutat...
Popescu Marian - Mangalia
17 martie 2013
Inducere in eroare

Pai cine crezi ca era prost sa mai candideze, cand tu cu problemele pe care le ai institutia te-a promovat, iertat ptr a nu le mai face probleme. Credeai ca colegii erau fraieri sa se inscrie la concurs cand deja locul era ocupat. Intrebarea este cum de te-a imputernicit cand aveai probleme cu lipsa nejustificata de la locul de munca si cum de ai primit salariul stand acasa si mai ales ca aveai si scutire medicala ptr efort fizic iar tu participai la concursuri de Karate. De ce nu le spui la colegi cum ai justificat lipsa de la locul de munca si incasarea sumelor de bani. Care a fost sanctiunea ptr lipsa nejustificata de la locul de munca? Tu ca sef de Post cum vei rezolva problemele colegilor in cazul in care vei fi sesizat cu un asemenea caz ca al tau. De ce nu spui de contestarea calificativului cand ai luat Satisfacator ptr ca nu ai fost la serv si ai contestat si ai primit calificativul Bine, probabil este un aliniat in care se mentioneaza si punctarea celor cu abateri, lipsa nejustificata de la serviciu. Poate ne spui daca in salariul pe care l-ai primit pe perioada cat ai lipsit nejustificat daca ai primit sporul de antena, de noapte si de pericol. Poate ne spui si ce concluziile de controalele avute de la MAI ,IGPR,DGA. probabil urmează sa fi avansat, dar nu stim cum a justificat institutia plata salariului, cand pe prezenta trimisa erai absent. Poate ne lamuresti si pe noi cu privire la cele sesizate. Tot meritul pentru activitatea ta sportivă dar cea profesionala lasa de dorit Sidicatul din care faci parte a batut palma cu conducere IPJ-ului ptr ca sindicatul sa-si puna oamenii pe functii.

Răspuns la: lamuriri
Adăugat de : Daniel Avasilcai, 17 martie 2013
Desi nu imi sta in caracter sa intru in polemica in spatiul public ma vad nevoit sa adaug cteva lamuriri.Domnul Ady care se ascunde sub numele de...
15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu pe Autostrada Soarelui!
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Polițiștii au de primit bani!
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Femeie salvată de SMURD
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Poșetă furată în clubul Doors
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier la ieșire din Constanța
Pagina a fost generata in 1.971 secunde