Polițistul Liviu Iulian Conduleț, achitat de Curtea de Apel Constanța

823
1
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dispus achitarea polițistului Liviu Iulian Conduleț și condamnarea colegului său Ervin Tulei în dosarul în care sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice și sustragere sau distrugere de înscrisuri oficiale. Decizia încă nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În acest dosar, Conduleț este acuzat de luarea unei mite, în 2007, de 100 de euro, pentru a anula trei procese verbale de sancționare contravențională; pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru încercarea de mușamalizare a unui accident rutier, din primăvara lui 2009; și sustragere sau distrugere de înscrisuri. Tulei a fost trimis în fața magistraților pentru ultimele două dintre acuzații.

Accidentul de care se face vorbire în rechizitoriu ar fi avut loc la data de 1 martie 2009. Atunci, Gigel Budur l-ar fi contactat, spun procurorii, pe polițistul Gigi Cristian Rușescu, căruia i-a relatat că a lovit pe cineva în timp ce efectua o manevră de mers cu spatele. Potrivit interceptărilor telefonice, Budur s-ar fi exprimat că "mi-a murit omul". Agentul Rușescu l-ar fi sfătuit pe Budur să părăsească locul accidentului, dacă nu a fost văzut de cineva, numai că acesta i-a spus că la locul respectiv ar fi venit deja agentul de poliție Ervin Tulei. Anchetatorii susțin că Rușescu și-ar fi traficat influența atât pe lângă Tulei, dar și pe lângă Conduleț, solicitându-le să îl lase în pace pe Budur, că se va prezenta el ulterior pentru cercetări.

Comentează știrea

justice
29 noiembrie 2012
spaga

ARMEANU A DAT SPAGA !!!!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3446 secunde