Polițistul Nucu rămâne condamnat

310
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins apelul declarat de fostul polițist Iulian Iliuță Nucu, astfel că el rămâne "beneficiar" al hotărârii emise de magistrații de la Tribunal, respectiv un an și jumătate de închisoare, cu suspendare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În luna mai 2009, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a agentului de poliție Iulian - Iliuță Nucu, din cadrul postului de poliție Bărăganu, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
Potrivit rechizitoriului, la data de 10 aprilie 2009, Marius Ciucioiu, a formulat un denunț prin care a arătat că, în perioada martie - aprilie 2009, agentul de poliție Iulian - Iliuță Nucu, din cadrul Postului de Poliție Bărăganu, i-a pretins suma de 2.000 de euro și cantitatea de 100 de litri de palincă pentru a interveni pe lângă șeful Postului de Poliție Bărăganu, astfel încât acesta să nu înregistreze o cauză privind săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 85 din OUG nr. 195/2002 (punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat) de către denunțător și a nu fi cercetat penal.
La data de 13 aprilie 2009, Ciucioiu s-a deplasat la locuința polițistului și a discutat cu acesta în holul imobilului. Denunțătorul i-a dat inculpatului suma de 3.500 lei (echivalentul sumei de 800 de euro) și cantitatea de aproximativ 20 de litri de palincă pentru a interveni pe lângă șeful Postului de Poliție Bărăganu ca acesta să nu înregistreze o cauză penală ce îl privește pe denunțător.
La locuință a fost găsită suma de 3.500 de lei, în bancnote de câte 100 lei, ale căror serii de înregistrare au fost consemnate anterior într-un proces-verbal, precum și un bidon cu aproximativ 20 de litri de palincă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9546 secunde