Pompier mort în misiune, MAI șochează: "Cauza decesului - accident care nu are legătură cu munca"

43052
8
Birocrația din MAI îngroapă orice urmă de demnitate. Zilele trecute, vă vorbeam despre cazul pompierului din ISU Dobrogea, slt. (p.m.) Marius-Daniel Fripis, și cum statul român îi umilește familia îndurerată. 


Ministerul de Interne a stabilit o pensie de urmaș pentru fiul lui Daniel Fripis în sumă de 332 lei. Ceea ce șochează și mai mult este că funcționarii care au stabilit acest cuantum au trecut pe Decizia privind acordarea pensiei de urmaș precizarea că pompierul a murit din cauze ce nu au nicio legătură cu munca. "Cauza decesului - boli obișnuite și accidente care nu au legătură cu munca". Asta în condițiile în care Daniel-Marius Fripis a murit în misiune, răpus de o explozie. Nu au contat nici avansarea în grad sau decorarea conferită de președintele României. MAI, cel care ar trebui să aibă grijă de oamenii săi, este tocmai cel care îi umilește. Din ce motive? Bănuiesc că din dezinteres, nepăsare, neprofesionalism.


Comentează știrea

viorica b.
25 martie 2016
pompierul mort in mosiune si pensia urmasilor.

Familia si urmasii audreptul, dupa parerea mea, sa scota la suprafata adevarul. Trebuie sa caute un avocat bun, dar nu scump si sa ceara ce li se cuvine. Cei vinovati si autoritatile sa raspunda. Sa mearga si la avocatul poporului si mai departe la CEDO. E pacat de acel om nevinovat si de urmasii sai.

Covalciuc
25 martie 2016
Bogdan

SUNT SOCAT ! E imposibil să "vindeci" de nesimțire STATUL Român doar bătându-i obrazul. Băi, NESIMȚIȚIȚOR ! JEGURI UMANE .... GENERALI BURTOSI ...SI BIROCRAȚI INCOMPETENTI ...#^$%^%^*^$@*^%$$$

isai Augustin
25 martie 2016
pensie de urmas

Ce sa faci subofițerul sunt negri pe plantație dacă era parlamentar sau cel puțin ofițer primea familia o pensie de urmaș cât salariu cel puțin și era si erou mai stiu cazuri de accidente la muncă la ISU si le-au zis să nu spună că au pățit la lucru ca era accident de muncă mergeți până la CEDO

valy
26 martie 2016
nesemtitii de parlamentari

Sunt niste jigodii cum in tara ta ROMANIA sa fie presedintele neamt si ministru ungur niste imputiti si niste poponari care nu ii interesează de MAI de MApN sunt niste salariu de mizerie si ei au vile prin alte tari uaaaa jigodiilor jos cu ei

bogdan
26 martie 2016
pacat

Păcat de acest om Dumnezeu sa aibe grija de sufletul lui!

arab arafat
26 martie 2016
du te dracu

Ia du te tu bai cap de oaie la libanu ma tii,!!!! Cum dracu n a murit in timpuk serviciului boule care esti bou

cirstea elena
26 martie 2016
cuantumul pensiei

În aceeași situație sunt și copii mei!Cauza decesului boală obișnuită" dar eu nu am lăsat decizia cu această cauză,am făcut contestație" ,iar pensia copiilor a fost de 80 de lei,până sa dat legea să nu fie pensie mai mica de 300 lei! 😥Dar cauza decesului nu afecteaza în nici un fel cuantumul pensiei! Soțul meu a fost sublocotenet post mortem,jandarm erou..

vlad
27 martie 2016
Suntem 24 din 24 ore in slujba statului roman. Nu lucram la buticul de colt de bloc

De ce nu avem si noi asigurări de viață cum au pompierii francezi cu care suntem comparati privind numărul de ore lucrate lunar? Militarii români care pleacă în teatrele de război au asigurări de viață. În caz ca sunt răniți sau Doamne ferește sunt omorati pe câmpul de luptă familiile lor sunt despagubite cu o importantă sumă de bani pe langa pensia de urmas calculata corect. Nu contează pentru ce luptă dar noi ne riscăm viețile si uneori murim pentru România si pentru poporul român!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9635 secunde