Pompierii constănţeni, implicaţi în aproape 300 de misiuni, în acest weekend

195
Pompierii constănţeni, implicaţi în aproape 300 de misiuni, în acest weekend - 23122-1658129310.png

Articole de la același autor

În weekend-ul care tocmai ce s-a încheiat, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” au desfășurat un număr de 279 misiuni. Spre exemplu, sâmbătă, 16 iulie, ISU a emis un mesaj RO-ALERT valabil pentru unitățile administrativ teritoriale Constanța, Năvodari, Valu lui Traian și Lumina, ca urmare a unei avertizări meteorologice Cod portocaliu. Fenomenele meteo vizate au fost ploi abundente, intensificări ale vântului și vijelii, descărcări electrice și, izolat, grindină. Ca urmare a fenomenelor meteorologice menționate, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui copac în pericol să cadă și a altor doi copaci căzuți peste două autoturisme. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în 220 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale. Tot în weekend, pompierii militari din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cazul a 13 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 17 victime, șapte dintre acestea fiind transportate la unități sanitare. În acelaşi interval de timp, ei au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 29 incendii, din care 23 fiind de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer, fiind afectate de flăcări peste 41 hectare.

Echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină şi în cazul unei persoane care a fost scoasă la mal de salvamarii ce patrulau în zona plajei Santa Maria Bay. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, fusese văzut plutind în larg. Din păcate, chiar dacă echipajele SMURD au efectuat manevrele de resuscitare, acestea nu au avut un rezultat favorabil. La rândul lor, scafandrii Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție din cadrul ISU Constanța au intervenit, în cursul serii de duminică, 17 iulie, pentru căutarea unui bărbat dispărut într-un canal de irigații, în dreptul localității Hațeg. Acesta a fost găsit și adus la mal, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii Serviciului Județean de Ambulanță Constanța declarând decesul. În aceste ultime zile, pompierii militari au fost solicitați să acorde sprijin în cazul altor 12 situații: transport persoană supraponderală, deblocare de ușă, asigurări măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2011 secunde