Pompierii, pregătiți să intervină, după ce meteorologii au anunțat furtuni pe litoral

161
Pompierii, pregătiți să intervină, după ce meteorologii au anunțat furtuni pe litoral - pompierii-1507305110.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus, vineri, măsuri de intervenție în sprijinul populației care ar putea fi afectată de fenomenele meteo periculoase, anunțate de meteorologi pentru mai multe județe din sudul și sud-estul țării. Meteorologii au anunțat Cod galben de ploi abundente, intensificări ale vântului și ninsori pe crestele munților, de sâmbătă dimineață, fiind afectate 17 județe, printre care și Constanța. 


La nivelul unităților operative ale IGSU din județele vizate, peste 2.800 de pompieri, cu 600 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale. 


IGSU precizează că, pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, au fost înștiințate asupra atenționării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților aflate sub incidența codurilor de vreme rea.


"Având în vedere că sunt preconizate efecte asupra populației, în județele aflate sub incidența avertizărilor meteorologice s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență. Totodată, la nivelul zonelor vizate, sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor poate produce inundații", precizează IGSU prin intermediul unui comunicat de presă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3637 secunde