Pontoanele de acostare ale navelor cu pasageri care ajung în Chilia Veche, avariate

213
Pontoanele de acostare ale navelor cu pasageri care ajung în Chilia Veche, avariate - img20230614wa00071920x14411-1686753856.jpg
O navă de intervenţie a societăţii care asigură transportul subvenţionat de călători în Delta Dunării, Navrom Delta SA, s-a deplasat miercuri la Chilia Veche, pentru a vedea în ce măsură poate asigura mijloacele necesare acostării vaselor cu pasageri în siguranţă în localitate, după ce două pontoane de acostare au fost avariate, marţi, de un un convoi de nave.


Potrivit directorului executiv al societăţii, Nicolae Chichi, convoiul încărcat cu cereale format din împingătorul “Felix”, aflat sub pavilion Portugalia, şi barja “Miranmar”, aflată sub pavilion Ucraina, în timp ce naviga pe braţul Chilia al Dunării spre Burgas, Bulgaria, a intrat în două pontoane de acostare aflate pe malul românesc al fluviului, unul dintre ele aparţinând firmei de transport, iar celălalt aparţinând MAI.


“Facem toate eforturile pentru acostarea navelor şi coborârea la mal a pasagerilor în siguranţă la Chilia Veche. Am trimis în această dimineaţă (miercuri dimineaţa, n.red.) o navă de intervenţie şi sperăm să rezolvăm problema pentru călătorii care ajung în această după-amiază în localitate”, a declarat directorul executiv al societăţii, Nicolae Chichi.


La rândul său, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene, a confirmat incidentul în urma căruia un poliţist de frontieră a fost rănit şi a menţionat că nu poate preciza dacă pontonul de ambarcaţiune şi barca instituţiei mai pot fi folosite, informează Agerpres.


“În momentul de faţă, se desfăşoară evaluarea pagubelor. Au fost avariate pontonul şi o ambarcaţiune a Poliţiei de frontieră amplasate la kilometrul 45 al Dunării, pe braţul Chilia. În urma impactului, un poliţist de frontieră a suferit leziuni minore fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru investigaţii suplimentare. Toate cercetările în acest caz sunt derulate de Căpitănia Tulcea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3988 secunde