Predoiu caută soluții pentru ca zilele de concediu fără plată să nu întrerupă procesul de justiție

220
Ministrul Cătălin Predoiu a declarat că se va întâlni marți cu reprezentanți ai CSM și ai Ministerului Public pentru a găsi soluții astfel ca în zilele de concediu fără plată procesul de justiție să nu fie întrerupt.
Întrebat ce decizie va lua cu privire la trimiterea în concediu fără plată a angajaților de la ministerele conduse de el - cel de Externe și cel al Justiției -, Predoiu a spus că va respecta legea. "Decizia este cea pe care o indică legea. Vom aplica legea
fără îndoială, adică exact ce spu-ne ea, aia vom face", a spus ministrul.
"Marți avem programată în domeniul justiției o întâlnire între minister, CSM și Ministerul Public pentru a discuta modul în care am putea, eventual, să găsim soluții alternative pentru aplicarea prevederilor privind cele patru zile libere pe lună, astfel încât să nu oprim procesul de justiție", a explicat Cătălin Predoiu.
El a subliniat că în prezent se caută încă soluții alternative privind aceste zile libere fără plată. "Deocamdată suntem în faza în care căutăm soluții tehnice. Legea prevede aplicarea celor patru zile libere pe lună. Au mai rămas două luni, deci sunt în total opt zile libere. Dacă ordonatorii principali vor găsi soluții prin care să nu aplice această prevedere legală - în sensul de a găsi fonduri pentru plata și acoperirea cheltuielilor - atunci sigur că e de preferat o soluție alternativă. Și repet, noi le căutăm, în ambele ministere", a mai declarat ministrul.
În plus, Predoiu a atras atenția că, potrivit legii, nu este nevoie de acordul angajaților pentru acest concediu fără plată.
Ca urmare a constrângerilor bugetare determinate de situația de criză economică, în perioada octombrie - decembrie 2009, conducătorii autorităților și instituțiilor publice, indiferent de modul de finanțare, au obligația de a diminua cheltuielile de personal, în medie cu 15,5% lunar, prin aplicarea uneia dintre următoarele măsuri: să acorde personalului propriu, indiferent de statutul acestuia, zile libere fără plată pentru o perioadă de până la 10 zile lucrătoare; să reducă programul de lucru; să dispună o măsură ce combină alternativele precedente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7177 secunde