PREMIERĂ! Militarii din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină de la Babadag, misiune în Afganistan

1153
PREMIERĂ! Militarii din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină de la Babadag, misiune în Afganistan - bundesite-1547816618.jpg

Articole recomandate

Militarii Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei" au încheiat, joi 17 ianuarie, la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, ultima etapă de pregătire înaintea dislocării în teatrul de operații Afganistan. La Cincu, militarii Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", printre care s-au aflat și 60 de infanteriști marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină de la Babadag, au beneficiat de sprijinul specialiștilor Centrului Național de Instruire Întrunită "Getica" și de experiența militarilor Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele", întorși recent din teatrul de operații Afganistan, care au fost observatori-controlori instructori. Timp de o săptămână, a avut loc antrenarea și evaluarea militarilor batalionului în condiții cât mai apropiate de mediul operațional.


La ceremonia de transfer de autoritate a batalionului către Comandamentul Forțelor Întrunite "General Ioan Emanoil Florescu", a participat generalul de brigadă Iulian Daniliuc, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", reprezentanți ai Comandamentului Forțelor Întrunite, comandanți de unități. Forțele Navale au fost reprezentate de comandorii Iosif Bencze și Sorin Chira.


În urma parcurgerii tuturor etapelor de pregătire, Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", comandat de locotenent-colonelul Ilie Melinte, este gata să acționeze în cadrul misiunii NATO "Resolute Support", pentru îndeplinirea misiunilor și sarcinilor primite, dislocarea militarilor în Baza Aeriană Kandahar urmând să aibă loc la început.


Pentru infanteriștii marini, prezența în Teatrul de Operații Afganistan va fi o premieră, dar, după cinci luni de pregătire intensă, de instrucție colectivă, exerciții diverse, aplicarea și validarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor specifice teatrului de operații, aceștia sunt gata să își îndeplinească misiunea, să reprezinte cu cinste Forțele Navale Române și să raporteze peste cinci luni, "Misiune îndeplinită!"


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7132 secunde