Premierul recomandă românilor din străinătate să evite deplasarea în țară

683
Premierul recomandă românilor din străinătate să evite deplasarea în țară - dddd-1583499356.jpg

Articole recomandate

Premierul interimar, Ludovic Orban, a reluat, vineri, apelul către românii aflați în țări afectate de coronavirus să evite orice deplasare care nu este necesară, precizând însă că nu li se va interzice să vină în țară de sărbători, dar trebuie să știe că vor sta în carantină fie la spital, fie acasă, transmite Agerpres.

"Încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei, am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară, pentru că, la urma urmei, nu fac altceva decât să-și pună în pericol membrii familiei, să-și pună în pericol prietenii. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia, dar sunt câteva zone care sunt afectate, unde există un risc de contaminare cu COVID și acolo trebuie să existe precauție. Nimeni nu zice să nu vină românii de sărbătoarea creștină a Paștelui, dar este preferabil... Asta este problema, pentru că dacă vin dintr-o localitate afectată, intră automat în carantină instituționalizată, iar dacă vin din zone unde există o contaminare ridicată, zone cu risc, vor fi în carantină sub formă de izolare la domiciliu", a declarat Ludovic Orban.

În legătură cu acțiunile de prevenire și combatere a coronavirusului, premierul interimar a spus că principalul element pe care el contează este "responsabilitatea cetățeanului". "Va fi foarte dificil în cazul în care crește numărul celor aflați în izolare la domiciliu. Sigur că Poliția, Jandarmeria, reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, toate autoritățile care au competențe în acest domeniu sunt implicate în urmărirea modului în care se respectă izolarea la domiciliu. Pe de altă parte, vă dați seama, dacă crește numărul la 70-80-100 de mii, va fi extrem de dificil, pentru că nu vom avea suficientă resursă umană, dar noi încercăm să menținem condițiile de izolare la domiciliu, să facem educarea cetățenilor (...), să informăm cetățenii privitor la izolarea la domiciliu și riscurile pe care le are dacă o persoană care este izolată la domiciliu părăsește domiciliul și intră în contact cu oamenii", a afirmat Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4274 secunde