Preotul care a provocat accidentul de pe bd. 1 Mai era aproape de coma alcoolică

1080
Preotul care a provocat accidentul de pe bd. 1 Mai era aproape de coma alcoolică - preotbeataccidentcopiiinternati-1359749429.jpg
Preotul constănțean Valeriu Roman, cel care a provocat, joi după-amiază, un grav accident în lanț, pe Bulevardul 1 Mai din Constanța, ce a dus la rănirea a doi copii, era aproape de coma alcoolică. Analiza probelor de sânge a evidențiat că bărbatul avea o alcoolemie de 2,45 g/l alcool pur în sânge (facem precizarea că, potrivit cadrelor medicale, starea de ebrietate avansată sau coma alcoolică se instalează peste 2,5 g/l alcool pur în sânge). Reamintim că, la testarea cu aparatul Drager a avut o alcoolemie de 0,96 alcool în aerul expirat.

Pentru fapta sa, pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice, preotul riscă să petreacă între unul și cinci ani după gratii. 

În urma accidentului, patru persoane au ajuns la spital, dintre care doi adulți și două fetițe, aflate într-una din mașinile lovite de autoturismul în care se afla clericul. Fetițele, Iris Silvia și Alexia Emma, ambele în vârstă de 9 ani, au rămas internate peste noapte, în Secția de Chirurgie Pediatrică, pentru a fi ținute sub supraveghere, iar vineri au fost externate. 

Reamintim că, în urma accidentului și modului în care s-a comportat preotul, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului a decis suspendarea lui din calitatea de preot slujitor și din funcția de consilier cultural pe care o avea în cadrul instituției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Eveniment : S-a răsturnat cu mașina
Pagina a fost generata in 0.3647 secunde