Președintele Băsescu nu l-a înaintat la gradul de chestor pe șeful IPJ Constanța, Aurelian Zaheu

4872
Președintele Băsescu nu l-a înaintat la gradul de chestor pe șeful IPJ Constanța, Aurelian Zaheu - 5f1e3923c0fc5a99843fa0f1b912ba68.jpg
Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, comisarul șef, Aurelian Zaheu, nu a fost avansat la gradul de chestor, deși a promovat examenul pentru grad.
Pentru moment, nu se cunosc motivele pentru care președintele Traian Băsescu a refuzat să-și pună semnătura pentru ca Aurelian Zaheu să fie promovat de la gradul de comisar șef la cel de chestor. Cu toate acestea, gurile rele susțin că șeful statului nu ar fi mulțumit de activitatea depusă de Zaheu la IPJ Constanța. De altfel, de mai mult timp, există voci care spun chiar că acesta va fi schimbat din funcția pe care o are la Poliția din Constanța.
Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, președintele României, Traian Băsescu, a semnat mai multe decrete de înaintare în grad a unor reprezentanți din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administrației și Internelor, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale.
Astfel, gradul profesional de chestor de poliție a fost acordat comisarilor șefi de poliție Pop Ștefan Zaharie (șeful DGIPI), Mihai Cristinel Brătan (inspector general adjunct al Poliției de Frontieră), Ioan Păcurar (șeful IPJ Cluj), Adrian Pătrașcu (șef serviciu Inspectoratul Național pentru Evidența Persoanelor), Adrian Romanică (director general adjunct la Direcția Management Operațional), Marian Burcea și Irina Alexe (secretar de stat în MAI pentru relația cu Parlamentul), Ilie Călărașu, Sorin Oprea (șeful IPJ Prahova), Liviu Popa (șeful DGA), Florentin Robescu (șeful Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din IGPR), Venceron Vlăsceanu, toți din Ministerul Administrației și Internelor.
De asemenea, au mai fost înaintați în gradul profesional de chestor șef de poliție chestorii principali de poliție Dan Valentin Fătuloiu (secretar de stat la Departamentul de Ordine Publică din Ministerul Administrației și Internelor, fost inspector general al IGPR), Marian Grigorie Tutilescu (secretar de stat în MAI la Departamentul Schengen, fost șef al Poliției Capitalei), Niculae Chesnoiu (șeful Direcției Financiare din MAI) și Ion Crișan.
Tot prin decret prezidențial au fost înaintați în gradul profesional de chestor principal de poliție chestorii de poliție Petre Tobă (șeful IGPR), Lucian Florin Guran (șeful Poliției Capitalei), Constantin Cristian Baci (secretar general al MAI), Ioan Buda (șeful Poliției de Frontieră), Ioan Nicolae Căbulea, Terente Merce, Dănuț Tudor (secretar general adjunct al MAI), Aurel Vlădulescu (director al Direcției Control Intern din IGPR) și Dumitru Pârvu (șeful Poliției Sector 6), din Ministerul Administrației și Internelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8519 secunde