Primarul Constanței, Decebal Făgădău, urmărit penal de DNA pentru fapte de corupție

1146
13
Primarul Constanței, Decebal Făgădău,  urmărit penal de DNA pentru fapte de corupție - decebalfagadau3-1512405130.jpg
Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar, și față de fostul edil Radu Mazăre, în legătură cu autorizarea privind construirea unui imobil în zona centrală a stațiunii Mamaia cu destinație cazare și alimentație publică.


Potrivit unui comunicat al DNA transmis, ieri, Decebal Făgădău este urmărit penal pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, faptă asimilată infracțiunilor de corupție, iar Radu Mazăre pentru complicitate la aceeași infracțiune. 


În dosar mai sunt urmărite penal alte trei persoane. Este vorba de Nicoleta Constantin, la data faptei șefă a Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și Fulvia Antonela Dinescu, la data faptei director executiv adjunct al Direcției Administrației Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, ambele suspectate de abuz în serviciu, precum și Luiza Elena Tănase, la data faptei arhitect-șef al Primăriei Municipiului Constanța, suspectată de complicitate. 


DNA precizează că ancheta are legătură cu construirea ilegală în zona centrală a stațiunii Mamaia, pe plajă, a unui imobil cu destinația cazare și alimentație publică, în baza unei autorizații emise în anul 2009 de Primăria Municipiului Constanța.  


"În același an, primarul municipiului Constanța și societatea constructoare au fost acționați în judecată de o societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizației de construire. În motivare, societatea reclamantă susținea, printre altele, că autorizația a fost emisă cu încălcarea dispozițiilor legale privitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere și servitute privind distanța dintre construcții, reclamantei fiindu-i vătămat dreptul de proprietate", se arată în comunicat. 


Conform aceleiași surse, printr-o decizie civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanța în anul 2012, autorizația de construire a fost desființată. Instanța a reținut că la emiterea autorizației nu s-a respectat interdicția de a construi în interiorul zonei de protecție, imobilul fiind amplasat în zona benzii litorale a Mării Negre, în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcții definitive, iar documentul a fost emis cu nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere și servitute privind distanța dintre construcții. 


În anul 2013, ca urmare a anulării autorizației de construcție, societatea reclamantă a cerut în instanță, printr-o nouă acțiune, demolarea imobilului de lux, precum și obligarea Primăriei Municipiului Constanța să emită actul administrativ de desființare a lucrărilor ce fuseseră executate în baza autorizației anulate. Primăria Constanța a cerut respingerea acțiunii ca nefondată, susținând că autorizația de construire anulată de instanță a fost modificată printr-o altă autorizație emisă la data de 24 martie 2011, care nu a fost anulată și era valabilă. 


"Ulterior, în cursul aceluiași an, Primăria Municipiului Constanța a venit cu o completare prin care înștiința instanța de judecată că a intervenit un element nou, respectiv că a fost emisă, la data de 03.09.2013, o nouă autorizație de construire, pentru imobilul a cărui demolare se cere. Prin urmare, Primăria Municipiului Constanța considera că nu mai există temei legal pentru ca societatea reclamantă să solicite și să obțină demolarea construcției edificate în regim P+5E-6E. Aceleași aspecte, întemeiate pe existența unei autorizații valabile din data de 03.09.2013, au fost invocate în apărare și de societatea constructoare a imobilului", se menționează în comunicat. 


DNA mai arată că autorizația de construire din 2013 a fost semnată de Decebal Făgădău, în exercitarea atribuțiilor delegate de primar al municipiului Constanța, de Nicoleta Constantin, în exercitarea atribuțiilor de împuternicit al arhitectului - șef al municipiului Constanța, și de Fulvia Antonela Dinescu, în exercitarea atribuțiilor de împuternicit al secretarului municipiului Constanța. 


"Eliberarea autorizației respective din data de 03.09.2013 nu ar fi fost posibilă fără întocmirea și eliberarea certificatului de urbanism din data de 02.07.2013, semnat de Mazăre Radu Ștefan în calitate de primar și de suspecta Luiza Elena Tănase în calitate de arhitect șef", se precizează în comunicat. 


Tribunalul Constanța a dispus, în anul 2016, anularea autorizației de construire emisă pe 3 septembrie 2013 de Primăria Municipiului Constanța, întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizația era deja construită o clădire - imobilul rezidențial ce fusese ridicat în proporție de 95% în baza autorizației anulate, instanța constatând că, în aceste condiții, autorizația din anul 2013 a fost emisă nelegal. Decizia a fost anulată ulterior, ca urmare a faptului că părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Lute
5 decembrie 2017
Ani multi !

La multi ani in parnaie , domnule Fatalau , sa nu il uiti sa-l iei si pe Pastaie cu tine sa va tineti gaoazele acoperite. Nemernicilor !!!!

Liviu Chilian
5 decembrie 2017
Raul pesedist ca un drog

Raul absolut facut de pesedisti locuitorilor judetului, nu mai poate fi vindecat. Personal, vad raul pesedist ca un drog de care "adulții" nu mai vor, nu mai pot sa scape. Care e explicatia simpla? De ce si cand raul pededist absolut s'a lipit de mentalul kustendiliilor precum nicotina de creier? Crima generalizată moralo-fizica pesedista a inceput in 2000. Imi amintesc de campania din 2004 cand mazarenii v'au asediat cu o publicitate schizofrenica de factura amerikknara - urmau sa aduca 600 miliarde lei pt a...tzepara Spitalul Judetean. Dupa vikktorie, am inteles cine erau ARTIZANII răului pesedist - o mafie Zsidaneasca din Israhatzel i'a sfătuit sa ceara 300 milioane dolari de la guvIUDErn. Zsidani din Israhatzel ii consiliaza acum si pe padurnebuneni. Aveti raspunsul. Raul absolut pesedist poarta ștampila israhatzeleana. Tragedia e ca acum pesedismul nu mai are nicio opozitie! Israhatzelenii, Jewnglishtanezii si Amerikknari jubileaza - fara sa tragă niciun glonț, au ocupat...Gura de Rai! De i'ar manka raia de vii, suboameni sadici ce sunt! Aferim!

DODO
5 decembrie 2017
inca o dovada !

...a prostiei votantilor de psd Cit va trebuie sa va lamuriti ca sustineti marea hotie care va afecteaza si pe voi

anti PSD
5 decembrie 2017
multumim P S D

Stiam ca asta nu duce mandatul pana la capat , dar nu credeam ca Prietenii de la DNA ne face in asa cadou !

liviu dragnea
5 decembrie 2017
fagadau

ar fi fost culmea sa fie printre psd-istii cinstiti,de fapt asa ceva nu se exista in PSD

Constantean
5 decembrie 2017
Bravo Tribunalului

Nu inteleg care a fost rolul DNA in aceasta tarasenie.Din articol reiese ca Tribunalul Constanta la sesizarea unui comerciant a judecat si solutionat cazul si acum vine DNA-ul Constanta sa-si umfle muschii ?Pai plaja Mamaia e plina de hoteluri aia cum au obtinut autorizatii?Din 2009 panain 2016 pana cand Tribunalul a luat hotararea unde a fost DNA-ul.Mazare a facut cea vrut in Constanta unde a fost DNA-ul?

BOBY
5 decembrie 2017
VRAJEALA

Nu va bucurati degeaba ...totul este doar un fas ...va primi k suspendare ..adevaratii vinovati sunt procurorii si judecatorii din constanta ptr k sunt corupti prost pregatiti ..si noi pulimea le platim salarii ca in ..UE ..ei trebuiesc arestati si verificati / judecati /condamnati la temnita grea ...

Papu
5 decembrie 2017
vrăjeală II

Ai dreptate, în Constanța procurorii și judecătorii sunt mai corupți/șpăgari decât infractorii. Chiar nimeni nu le poate verifica averile ?

Răspuns la: VRAJEALA
Adăugat de : BOBY, 5 decembrie 2017
Nu va bucurati degeaba ...totul este doar un fas ...va primi k suspendare ..adevaratii vinovati sunt procurorii si judecatorii din constanta ptr k...
Fagadau,primarul Katiusa
5 decembrie 2017
Constanta,intre scamatori si autorizatiile katiusa

Deci,Justitia anuleaza in prima faza un act administrativ eliberat de Primarie.Ulterior,vine Mazare si spune ca Justitia nu are cerneala sa anuleze atatea autorizatii de construire pe cate autorizatii poate sa semneze el intr-o secunda ca o ploaie de rachete Katiusa.In autorizatii de construire sa ne masuram,in Justitie sa ne batem sau in autorizatii katiusa sa ne lovim ? A strigat Mazare,zmeul din Primarie. In lupta lui cu Justitia(paralela) Mazare mai pastreaza o autorizatie de construire(antedatata 24 martie 2011) autorizatie care ulterior o scoate din palarie ca un scamator la circ.Uite porumbelul...uite batista.....uite autorizatia,nu e autorizatia...priviti...a disparut batista ! Scamatoria este preluata cu stangacie de asistentul Fagadau.In calitate de scamator secund Fagadau semneaza al treilea act administrativ,care la mintea lui de ucenic prost,anuleaza/inlocuieste toate "hotararili" Justitiei.Uite porumbelul...scoate batista...pune-mi banul in batista...a disparut palaria...uite autorizatia.Unde-i porumbelul ? Observati ca in timpul asta,Fagadau cu studiile de scamator la zi,poarta o aura de om serios.Zambeste rar,poarta ochelari fumurii,pare interesat de problemele orasului,planteaza trandafiri,imbratiseaza(pupa) pensionari,numeste cetateni de onoare,se gandeste la sefia statului(v. Felix),etc.Dar stiti ce este mai interesant ?....Fagadau da dovada de TRANSPARENTA... Marile proiecte ale orasului,autorizatiile de construire in diferite zone,PUD-urile,PUZ-urile modificarile de taxe si impozite,toate sunt supuse DEZBATERII PUBLICE.Chipurile ne intreaba daca suntem de acord cu el,Fagadau nu ascunde nimic.Vrea sa credem ca soarta orasului sta in mana noastra.Fagadau "guverneaza" democratic dar la spatele lui scamatorul ascunde un porumbel in palarie. Mare este gradina Ta,Doamne ?

@Socrate Toma
5 decembrie 2017
Ai probleme

Televiziunile varanului ti-au prajit toti neuronii.Inchide dreaku televizorul,culca-te devreme si gandeste cu mintea ta.Esti pierdut.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde