Primarul Neculai Onțanu rămâne în arest! Magistrații au respins contestația edilului

74
Primarul Neculai Onțanu rămâne în arest! Magistrații au respins contestația edilului - neculai-1459495827.jpg

Articole recomandate

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins contestația formulată de primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, privind măsura arestului preventiv luată împotriva sa. Astfel, edilul va rămâne după gratii. Aceeași decizia s-a luat și în cazul avocatei Loredana Radu, cercetată în același dosar.

Cel mai longeviv primar din Capitală, Neculai Onțanu, încearcă, astăzi, să scape de detenție. Edilul suspendat al Sectorului 2 a fost trimis în arestul central al Poliției Capitalei în urmă cu o săptămână, pentru luare de mită.

Curtea de Apel București a admis, vineri, 23 martie, cererea procurorilor DNA de arestare pentru 30 de zile a primarului sectorului 2, Neculai Onțanu, acuzat de luare de mită. În același dosar, a fost arestată și avocata Loredana Radu.

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada 2006 - 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Loredana Claudia Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9943 secunde