Primele imagini cu românul convertit la Islam și arestat pentru terorism

299
Primele imagini cu românul convertit la Islam și arestat pentru terorism - romanconvertitlaislam72886800-1505422955.jpg
Românul convertit la Islam care ar fi intenționat să ia legătura cu facțiunile jihadiste din Siria este originar din Roman și, potrivit unor imagini postate pe pagina sa de Facebook, ar avea copii. Cristian Bîrzu a fost arestat pentru 30 de zile, urmare a unei decizii luate de Curtea de Apel Iași.






Cristian Bîrzu a fost arestat alături de alături de Gabriel Pintilie, Cristian Aștefănoaei și Constantin Mandache, toți originari din județele Neamț sau Vaslui. Pintilie, de pildă, este un vasluian care a fost căsătorit cu o funcționară bancară din Vaslui, au precizat surse judiciare pentru "Adevărul".

Într-un comunicat al DIICOT Iași se menționează că Cristian Bîrzu, originar din municipiul Roman, s-a convertit la islam în perioada în care a fost încarcerat într-o închisoare din Germania. Asupra sa existau suspiciuni de radicalizare, credeau anchetatorii, care au mai precizat că Bîrzu și-ar fi manifestat intenția de a comite atacuri cu bombă la adresa trupelor speciale al Ministerului Afacerilor Interne, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0674 secunde