Prins cu 234 km/h, pe autostradă!

153
Prins cu 234 km/h, pe autostradă! - a3-1538993857.jpg

Articole recomandate

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, în prima săptămână a lunii octombrie, 70 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, 17 peste 200 km/h și 3 care conduceau sub influența alcoolului. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 234 km/h, pe autostrada A1.

În perioada 1 – 7 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.

În aceste zile, polițiștii au depistat 70 de șoferi care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 17 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu peste 200 km/h. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În alte 3 cazuri, șoferii au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancțiuni contravenționale. Cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată în cazul unui bărbat, de 50 de ani, care conducea pe A1 Râmnicu Vâlcea – Deva. Acesta avea o concentrație alcoolică de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. La controlul efectuat, s-a constatat că Inspecția Tehnică Periodică a autovehiculului și polița de asigurare de răspundere civilă auto sunt expirate. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule 90 de zile, dispunându-se totodată indisponibilizarea mașinii.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 7 octombrie a.c., pe A1 Deva - Nădlac, când polițiștii au depistat un bărbat, de 48 de ani, din județul Timiș, care conducea cu viteza de 234 km/h. Șoferul a fost sancționat cu amendă de 2.900 de lei, iar polițiștii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4824 secunde