Prins de polițiștii de frontieră cu un pistol pentru care nu avea permis

273
Un tânăr din Năvodari s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic de polițiștii de frontieră, care au descoperit că acesta avea în portbagajul mașinii un adevărat arsenal de luptă.
Aurelian Raul Balai, în vârstă de 22 de ani, se deplasa cu autoturismul "Ford Puma" pe relația Năvodari - Corbu, moment în care a fost tras pe dreapta de oamenii legii.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au găsit în mașină un pistol cu gaze marca Ekol, calibru 9 mm, precum și patru cartușe de același calibru. Totodată, au fost descoperite o cagulă de culoare neagră, un briceag cu lama de aproximativ 10 centimetri, o bâtă de baseball de 48 centimetri, un dispozitiv
cu filet pentru pistol destinat lansării de rachete de semnalizare și un tub conținând încărcături pirotehnice.
Luat la întrebări de oamenii legii, Balai a spus că deținea respectivul arsenal pentru autoapărare.
Printre altele, el a precizat că pistolul l-a achiziționat anul trecut din Bulgaria, cu aproximativ 50 de euro, și l-a introdus în țară prin Punctul de Trecere al Frontierei de la Vama Veche. De asemenea, tânărul a recunoscut că nu deține permis de port armă.
În consecință, polițiștii de frontieră i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată, port fără drept a cuțitului și a obiectelor confecționate pe bază de materiale pirotehnice, precum și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Potrivit anchetatorilor, până la finalizarea cercetărilor, bunurile descoperite au fost ridicate și depuse la sediul IJPF Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7938 secunde