Prinși de jandarmi la furat de combustibil din conducte

391
Prinși de jandarmi la furat de combustibil din conducte - f82b271f71f69d741322688588645c4e.jpg
În noaptea de luni spre marți, jandarmii constănțeni care se aflau în patrulare în zona localităților Cuza Vodă și Tortomanu au sesizat un autovehicul care se deplasa cu farurile stinse în imediata apropiere a unui canal de irigații, situat chiar lângă conductele magistrale ale SC Conpet SA.
Mergând pe urma mașinii suspecte, oamenii legii au dat de un grup de persoane care săpau. Atunci când au fost somați de jandarmi, indivizii au apucat-o care încotro, doar unul dintre ei putând fi imobilizat de militari, alți doi fugind cu o mașină. În zona respectivă, a fost descoperită o instalație artizanală prelungită cu un furtun de presiune din plastic, în lungime de peste 100 de metri, ce ducea spre canalul de irigații.
De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Constanța, maior Sorin Trancă, în urma verificărilor, au fost descoperite mai multe unelte și dispozitive de cuplare (un robinet tip "canea" cu diametrul de doi țoli având înfiletat un ștuț metalic cu lungimea de aproximativ 30 cm la care era prins un furtun din material plastic cu lungimea de aproximativ șase metri și diametru de doi țoli), unelte pentru săpat și trei genți. Pământul scos din groapa de deasupra conductei era depozitat, spun jandarmii, pe o folie de plastic.
Mai mult, la aproximativ 150 metri distanță, jandarmii au găsit o porțiune de 20 - 30 cm conductă tip PVC de culoare neagră cu diametrul de doi țoli îngropată în pământ la adăncimea de 20 - 30 cm, între două rânduri de cultură de floarea-soarelui.
Bărbatul reținut de jandarmi a spus, în primă fază, că se numește Ioan Daniel Grădinaru, are 32 de ani, și este din localitatea Bărcănești, județul Prahova. Numai că, în urma verificărilor, s-a constatat că acesta a furnizat oamenilor legii informații eronate vizavi de domiciliul său, cât și o identitate falsă.
Numele său real este Adrian Marian Drăghici, are 36 de ani, și este din comuna Brazi, județul Prahova.
Din câte se pare, individul știa prea bine de ce își ascunde propria identitate, Drăghici fiind cunoscut ca o persoană certată cu legea și urmărită local în județul de domiciliu.
Dosarul a fost preluat spre cercetare de polițiștii de la IPJ Constanța, în cauză existând suspiciuni vizavi de comiterea infracțiunilor de furt și distrugere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6077 secunde