Prinși la braconaj, pe Canalul Dunăre - Marea Neagră

1436

Articole de la același autor

Vineri seara, luptători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Constanța, împreună cu inspectori ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au desfășurat o acțiune, în scopul prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Nu mai puțin de patru persoane au fost prinse pescuind ilegal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Constanța, căpitan Sorin Trancă, cu această ocazie, jandarmii au surprins mai multe persoane, asupra cărora au fost descoperite plase de pescuit de tip "halău". Acțiunea a avut loc în apropierea ecluzei Cernavodă, pe canalul Dunăre - Marea Neagră.
Așa se face că, în jurul orei 18,30, jandarmii i-au surprins la barajul stației de pompare, de lângă ecluza de la Cernavodă, pe Lucian H., de 47 de ani, din Saligny, și Mitică B., în vârstă de 40 de ani, din aceeași localitate, în timp ce pescuiau cu două plase tip halău.
Cu același tip de plasă a fost surprins, în apropiere, și Gheorghe D., de 56 de ani, din Cernavodă.
Câteva minute mai târziu, jandarmii l-au depistat, tot în perimetrul respectiv, pe malul canalului Dunăre - Marea Neagră, pe Florin B., de 53 de ani, din Cochirleni, care se deplasa spre barajul de la ecluză, având asupra lui tot o plasă de pescuit de tip "halău".
Aceeași persoană a mai fost surprinsă de jandarmi la pescuit pe malul canalului Dunăre - Marea Neagră, la Mircea Vodă, în data de 26 decembrie 2007, având asupra lui o plasă monofilament în lungime de 50 de metri.
Celor în cauză le-au fost ridicate, în vederea confiscării, uneltele de pescuit. Potrivit jandarmilor constănțeni, bărbații se fac vinovați de săvârșirea faptelor de deținere și folosire fără autorizație a plaselor interzise de lege, precum și de lipsa autorizației de pescuit.
Jandarmii le-au întocmit actele premergătoare urmăririi penale, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8167 secunde