Prinși la pescuit ilegal calcan, în Marea Neagră

1018
Șase bărbați au fost prinși, week-end-ul trecut, de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în timp ce pescuiau, ilegal, calcan în Marea Neagră. În plasele braconierilor, care au ignorat interdicția de a pescui în perioada de prohibiție, a fost găsită cantitatea de aproximativ 100 de kilograme de pește proaspăt din specia calcan.
Sâmbătă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, în cooperare cu lucrători ai SCOMAR, au desfășurat acțiuni în zona de competență a PTF Midia pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, în urma cărora au depistat șase tineri domiciliați în localitatea Sinoe care pescuiau în Marea Neagră, în perioada de prohibiție.
Prima acțiune a dus la interceptarea unei bărci pescărești, în jurul orei 13.25, la aproximativ șase mile marine travers de Periboina, în apele mării teritoriale, în care se aflau trei tineri. În barca lor, au fost descoperite trei plase de nylon, în lungime de aproximativ 250 de metri, și cantitatea de 71 kilograme de pește proaspăt din specia calcan.
A doua acțiune a avut loc tot sâmbătă, în jurul orei 13.40, și a fost finalizată cu depistarea altor trei cetățeni care pescuiau dintr-o barcă cu trei plase din nylon, în lungime de aproximativ 200 de metri, la aproximativ cinci mile travers de Periboina.
În urma controlului ambarcațiunii, a rezultat faptul că alți trei bărbați dețineau 28 kilograme de pește din specia calcan.
Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 99 de kilograme de pește, cu o valoare de aproximativ 2.000 de lei, pe care ulterior au predat-o spre valorificare unei societăți comerciale de profil.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării cele două bărci, două motoare de barcă tip Yamaha și două dispozitive GPS, valoarea acestor bunuri fiind de aproximativ 7.000 de euro.
Celor șase indivizi le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nedeținere a licenței / autorizației de pescuit comercial, deținere și folosire de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial și pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiție și în zonele de protecție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3996 secunde