Problemele mediatorilor, în atenția ministrului Cătălin Predoiu

238
Problemele mediatorilor, în atenția ministrului Cătălin Predoiu - c47885c351d3aa6927efeac136e5f14c.jpg
Joi, ministrul Cătălin Predoiu, prezent la deschiderea Congresului Avocaților din România, a declarat, vizavi de probleme înregistrate în cadrul profesiei de mediator: "Ne vom implica, în perioada următoare, inclusiv ca urmare a unei aprobări de principiu luată miercuri în Guvernul României, în evaluarea legislației cadru în ceea ce privește profesia mediatorilor. Evenimente recente din cadrul acestei profesii ne-au pus în situația de a regândi intervenția pe acest sector pentru că prevederile normative în vigoare nu sunt suficiente, și o demonstrează recentele conflicte care au avut loc la nivelul acestei profesii.
Facem acest demers pe baza aceluiași principiu, că nu suntem, niciunul dintre noi, beneficiarii exclusivi ai unei profesii, suntem datori, repet, cu toții, să ne desfășurăm profesia nu numai în propriul interes, dar întotdeauna în interesul publicului. Să nu uităm că există mereu un consumator și întotdeauna un beneficiar al serviciilor publice și private.
Sigur că vom desfășura aceste evaluări în discuții în permanent contact cu mediatorii înșiși, dar cred că nu mai putem aștepta pentru că acolo avem deja o situație de blocare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3463 secunde