Punct și de la capăt

Procesul adjunctului biroului Vamal Port Constanța, Mihai Mihăiță, se rejudecă

1179

Articole de la același autor

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis recursul formulat de procurorii DNA în procesul adjunctului biroului Vamal Port Constanța, Mihai Mihăiță, și al administratorului unei societăți comerciale din Constanța, Lucian Roberto Bojin. Instanța a casat sentința și a dispus ca cercetarea judecătorească să fie refăcută de judecătorii de la Tribunalul Constanța.
Reamintim că, în mai 2006, Tribunalul Constanța a ajuns la concluzia că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor pentru care cei doi au fost trimiși în judecată și a dispus achitarea lor. Aceiași decizie a fost menținută și la Curtea de Apel Constanța și a nemulțumit procurorii, care au atacat-o, în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Funcționarul vamal Mihai Mihăiță este acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă calificată, iar Lucian Roberto Bojin de complicitate la luare de mită în formă calificată.
Potrivit actului de inculpare, pe 20 și 21 aprilie 2004, Mihai Mihăiță a pretins, prin intermediul finului său, Bojin, suma de 1.500 USD, pentru îndeplinirea formalităților vamale pentru un import de citrice în Portul Constanța, în beneficiul unei societăți comerciale importatoare. La momentul respectiv, anchetatorii au susținut că au reușit prinderea în flagrant a lui Bojin în momentul primirii banilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4134 secunde