Concurs Procesul ex-directorului ANR Paul Brânză a ajuns în recurs

1049

Articole de la același autor

Pe rolul Curții de Apel Constanța a ajuns recursul formulat de Ministerul Transporturilor împotriva sentinței pronunțate de tribunal în procesul fostului director general al Autorității Navale Române, Paul Brânză.
El a dat în judecată instituția și cere anularea Ordinului Ministrului Transporturilor 50 din 2 mai 2007 prin care a fost eliberat din funcție. În urmă cu o lună instanța de judecată a admis în parte acțiunea formulată de Brânză și a obligat Ministerul Transporturilor și ANR la plata a 12 salarii de bază pe 2006 cu titlu de premiu anual. Judecătorii au respins ca nefondate celelalte capete de cerere.
Decizia a fost atacată în recurs atât de Ministerul Transporturilor, cât și de Brânză, astfel că dosarul a ajuns pe rol la Curtea de Apel Constanța.
Brânză solicită, ca urmare a concedierii nelegale din perspectiva Codului Muncii, reintegrarea în funcție, plata unor daune morale în valoare de 5.000 lei și materiale echivalente cu salariul majorat, indexat și reactualizat și acordarea primei aferente anului 2006.
În motivarea cererii depuse la instanță se arată că întreaga conducere a instituției este asigurată de 11 membri, președinte al consiliului de conducere fiind directorul general, menționându-se, totodată, că personalul ANR nu se încadrează în categoria funcționarilor publici.
"Eliberarea din funcție este străină Codului Muncii, ea fiind consacrată în Legea 188/1999 privind statului funcționarului public, inaplicabilă însă în speță" se precizează în acțiunea înaintată instanței. Se mai susține că eliberarea din funcție este cu atât mai nelegală cu cât, anterior, pentru rezultate excelente salariul de director general fusese majorat. De asemenea, se mai menționează că acea clauză care permite eliberarea din funcție, în mod discreționar, este contrară prevederilor din Codul Muncii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8664 secunde