Procesul în care polițiștii rutieri au dat în judecată Parchetul a început cu o amânare

230
Procesul în care polițiștii rutieri au dat în judecată Parchetul a început cu o amânare - 11082e2f4b9ebb77b648227b53083662.jpg
Procesul celor 36 de agenți de la Poliția Rutieră Constanța, cercetați pentru fapte de corupție, care au dat în judecată Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Ministerul Public și Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești, s-a amânat pentru 23 februarie 2010. Reprezentantul Parchetului a invocat mai multe excepții printre care competența materială a instanței care ar trebui să judece dosarul și a depus la dosar întâmpinare. În plus,s-a susținut că trebuie introdus în proces și Parchetul Curții de Apel Constanța, având în vedere faptul că e ordonator de credite. Excepțiile se vor discuta la termenul următor, după ce părțile își vor pregăti apărarea.
Cei 36 de polițiști din dosarul "Rutiera", acuzați de fapte de corupție, în cazul cărora magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis, în vară, că urmărirea penală este lovită de nulitate absolută, pentru că ar fi fost efectuată de un organ necompetent, au chemat în judecată, pe cale civilă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Ministerul Public și Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești.
Ei solicită obligarea pârâților la plata a câte 50.000 de lei pentru fiecare dintre reclamanți, reprezentând prejudiciul creat prin comunicarea către presa constănțeană și centrală a datelor complete de identificare cuprinse în rezoluția nr. 368/P/2009, din data de 1.06.2009 - ora 12, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și a datelor cu privire la vinovăția penală a lor. Polițiștii solicită instanței ca să-i oblige pe pârâți la publicarea într-un ziar național a extrasului de pe hotărârea prin care vor fi obligați la plata de despăgubiri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2691 secunde