Procesul privind sechestrul asigurator pe firma "Nisipuri" SA - în pronunțare

382
Ieri, magistrații Curții de Apel Constanța au judecat plângerea formulată de
SC "Nisipuri" SA, fosta societate a edilului Radu Ștefan Mazăre, care pe
29 februarie 2008 a fost pusă sub sechestru asigurator de procurorii DNA - structura centrală. Instanța de judecată se va pronunța la data de 7 iulie a.c.
Cap de afiș în dosarul penal sunt primarul Radu Mazăre și președintele
Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu.

În fața instanței de judecată, avocatul Ioana Focșa a invocat în primul rând excepția privind nulitatea modului în care a fost dus la îndeplinire sechestrul impus de DNA, măsură efectuată, potrivit apărătorului, de un organ necompetent profesional, iar pe fond s-a solicitat admiterea plângerii așa cum a fost formulată și anularea ordonanței prin care s-a instituit sechestrul și radierea înscrierii sechestrului din Cartea Funciară. Avocatul a depus în instanță rezoluția prin care procurorul Doru Florin Țuluș a respins plângerea formulată de SC "Nisipuri" SA împotriva instituirii sechestrului, deși în cazul altor societăți aflate în situații asemănătoare (de exemplu "Mihaela Rădulescu" SRL, "Seaview Media" SRL, "Seaview Advertising" SRL și "Rosemberg Imobiliare" SRL) soluția a fost cea de admitere.
Pe de altă parte, reprezentantul DNA a solicitat respingerea excepției ca fiind nefondată, spunând că sechestrul a fost dus la îndeplinire în mod legal, iar pe fond s-a solicitat respingerea plângerii ca nefondată, pe motiv că instituirea sechestrului s-a efectuat pe considerentul că imobilul a fost cumpărat pe fondul comiterii unor infracțiuni. Instanța de judecată se va pronunța în acest dosar luni, 7 iulie.
Procurorii anticorupție au dispus instituirea sechestrului asigurator în vederea confiscării speciale asupra mai multor bunuri ale persoanelor cercetate din dosar. Societatea "Nisipuri" SA Constanța este una dintre firmele pentru care a fost luată o astfel de măsură. În ordonanța de instituire a sechestrului a DNA se arată despre învinuiți că "mai dețin terenuri dobândite din faptele penale săvârșite de învinuiții care sunt sau au fost acționari la acestea și alte societăți comerciale, care doar aparent pot proba cumpărarea, fără să poată dovedi buna credință în tranzacția ce stă la baza transferului de proprietate câtă vreme actele și faptele proprii comise de învinuiții acționari și cele ale persoanelor interpuse, învinuite de participație penală la aceleași infracțiuni demonstrează contrariul, și anume că acțiunile infracționale au avut drept scop dobândirea proprietății asupra terenului respectiv". În plus, în aceeași ordonanță este scris că "Radu Mazăre deținea, la data comiterii faptelor, 99,92% din acțiunile societății Nisipuri".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4082 secunde