Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale în cazul Udrea

154

Articole recomandate

Oficialii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au confirmat ieri, pentru NewsIn, că s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea, după ce Comisia parlamentară care a anchetat promovarea turismului a făcut o sesizare la procurori.
Informația privind NUP-ul primit de Udrea a fost făcută publică ieri de Mircea Toader, liderul deputaților PD-L. La Realitatea FM, acesta a spus că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus neînceperea urmăririi penale pentru toate capetele de acuzare cercetate de Parlament în cazul Elenei Udrea, deci nu mai sunt probleme ca ea să fie desemnată ministrul Dezvoltării și Turismului. Toader a precizat că Elena Udrea și-a anunțat colegii vineri despre decizia procurorilor, înainte de a primi votul de încredere pentru nominalizarea sa în noul Guvern.
Faptele pentru care comisia solicitase începerea urmăririi penale au fost:  abuz în serviciu, neglijență în serviciu, instigare la infracțiunea de abuz contra interesului public și conflict de interese. În octombrie, Camera Deputaților a votat  cu 125 de voturi pentru, 98 împotrivă și patru abțineri raportul Comisiei Udrea. Raportul urma să fie trimis Comisiei juridice, pentru a întocmi un alt raport cu privire la cererea de urmărire penală împotriva ministrului Turismului, Elena Udrea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8778 secunde