Procurorii cer închisoare pe viață pentru cel care a ucis un polițist. Va fi audiat după externare

452
Procurorii cer închisoare pe viață pentru cel care a ucis un polițist. Va fi audiat după externare - 646x404-1559666328.jpg

Articole recomandate

Fugarul care a împușcat mortal un polițist în Timiș, a rănit un altul și a amenințat cu pistolul un localnic a fost capturat.


Ionel Marcel Lepa se ascundea într-o casă pe care polițiștii o verificaseră luni și găsiseră mai multe urme de sânge. Procurorii vor cere pedeapsa cu închisoare pe viață.


În același timp, continuă ancheta declanșată la Poliția din Timiș, după ce șeful Poliției Române a criticat intervenția inițială de capturare a infractorului, soldată cu moartea agentului. Incidentul a determinat și sindicatele din poliție să ceară demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.


Ionel Marcel Lepa a fost capturat dimineața, la ora 5:00, într-o casă din localitatea Remetea Mare, aflată la 7 kilometri de locul în care l-a ucis pe polițist.


Proprietarul locuinței, un cunoscut de-al fugarului, a fost cel care a anunțat poliția că se ascunde acolo. A sunat la 112 după ce înainte, spun surse din anchetă, fusese audiat de investigatori și știa că are imobilul supravegheat.


Trupele speciale l-au găsit pe Lepa ascuns sub o masă. Avea pistolul la brâu și mai multe gloanțe într-o borsetă. Putea oricând să facă alte victime, așa că polițiștii au acționat prudent când l-au capturat.


Pistolul cu care se presupune că Lepa l-a ucis pe polițist și l-a rănit pe colegul lui este de calibrul 7,65 milimetri. Anchetatorii bănuiesc că l-a cumpărat de pe piața neagră din Serbia. Suspectul, cu un cazier care se întinde pe 6 pagini, ar fi fost implicat și în traficul cu diverse mărfuri din această țară.


În confruntarea cu polițiștii, de acum două zile, când a reușit să scape, Lepa a fost rănit de gloanțe în umăr și un cot. Din această cauză, el a fost dus cu o ambulanță la spitalul din Timișoara, unde acum este internat sub paza armată, singur într-un salon.


Ovidiu Burlacu, medic chirurg: "Rănile provocate de cele două proiectile au fost în corpul pacientului, nu au afectat vase nervi, urmeaza să se facă probabil o expertiză balistică."


Ion Marcel Lepa urmează să fie audiat după ce va fi externat din spital. Procurorii au anunțat deja că vor cere pentru el pedeapsa maximă - închisoare pe viață, pentru un șir lung de acuzații.


Diana Gîtan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș: "Ultraj în formă omorului calificat comis asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, toate aflate în concurs real și recidiva post-condamnatorie. "


Polițiștii trebuie să refacă acum traseul lui Lepa în cele 40 de ore cât a stat ascuns și să verifice dacă cineva l-a ajutat în acest timp.


În paralel, se investighează felul în care s-a acționat acum două zile, când agentul șef principal Cristian Amăriei a fost împușcat mortal. Șeful Poliției Române a declarat că intervenția a fost greșit organizată.


Pe de altă parte, sindicatele din poliție i-au cerut demisia ministrului Afacerilor Interne, pentru că nu a reușit să rezolve problema lipsei de pesonal și a dotării deficitare.


Bogdan Toader, reprezenentat al Sindicatului Europol: "Pe foaie avem și veste antiglonț și anti-injungiere și armamanet, dar ele nu se regăsesc în activitatea polițiștilor."


Dumitru Coarnă, președinte SNPPC: "Exista una sau două, dar ar trebui să o iei prin tragere la sorți. Să știi că te împușca mâine și să o iei tu. Este o bătaie de joc, ceva grotesc."


Polițistul împușcat mortal în Timiș avea 43 de ani, era tatăl a doi copii și se pregătea să iasă la pensie peste doi ani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5291 secunde