Procurorii DIICOT vor desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor Speciale

142
Procurorii DIICOT vor desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor Speciale - diicotsectiaspeciala-1574970692.jpg
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis tuturor parchetelor și instanțelor din țară solicitări prin care îi consultă pe magistrați pe marginea unor aspecte vizând justiția: pensionarea anticipată a magistraților, noul ciclu de școlarizare al Institutului Național al Magistraturii și desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor Speciale din Justiție. 
Consultarea vine în contextul în care, de la 1 ianuarie 2020, ar urma să intre în vigoare noile prevederi ale Legii Justiției, privind pensionarea anticipată a magistraților cu 20 de ani vechime; de asemenea, chestionarea privind Secția Specială vine în contextul în care aceasta a fost aspru criticată în ultimul an. 


În urma solicitării, la nivelul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), a avut loc Adunarea Generală a procurorilor și, în urma votului celor 212 de procurori din cei 264 membri, au fost formulate răspunsurile. 
"Referitor la posibilitatea pensionării anticipate a magistraților, cu majoritate, s-a opinat în sensul menținerii acestor dispoziții. În ceea ce privește ciclul temporar de școlarizare la Institutul Național al Magistraturii, cu majoritate, s-a exprimat opinia potrivit căreia este necesară revenirea la o durată a cursurilor de doi ani", au precizat reprezentanții DIICOT. 


Cât privește Secția pentru Investigarea Infracțiunilor Speciale din Justiție, "cu majoritate, s-a exprimat opinia necesității abrogării dispozițiilor legale care reglementează activitatea și existența acestei instituții". 


"În acest sens, din totalul de 212 voturi, un număr de 166 voturi au fost exprimate în favoarea abrogării, un număr de 34 de voturi în favoarea amendării normelor în vigoare, iar un număr de 12 voturi în favoarea menținerii", a comunicat DIICOT. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2571 secunde