PROFESOARĂ, MOARTĂ după 11 ore de muncă. Făcea parte din comisia de bacalaureat

2296
PROFESOARĂ, MOARTĂ după 11 ore de muncă. Făcea parte din comisia de bacalaureat - 142297282801-1498640596.jpg

Articole recomandate

Poliția, inspectorii de muncă și reprezentanți ai ISJ Galați fac anchete în cazul unei femei de 42 de ani, informatician la un liceu din Galați, care făcea parte din comisia de bacalaureat și care a murit luni în urma unui infarct, în timp ce se afla la școală. 


Colegii acesteia spun că ea lucrase luni aproape 11 ore și că reclamase sindicatului că era în conflict cu conducerea școlii, care o chemase în comisia de disciplină, relatează News.ro.


Rozina Miron, în vârstă de 42 de ani, informatician la Liceul "Al. I. Cuza" din municipiul Galați, a făcut luni seară, în jurul orei 18.00, un stop cardio-respirator, în timp ce era la muncă. Ea fost a preluată de o ambulanță și transportată la unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Județean din Galați, dar în pofida manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul.


Apropiații femeii, dar și reprezentanți ai Sindicatului Liber Educația spun că femeia, care făcea parte din comisia de bacalaureat, lucrase luni aproape 11 ore, cum de altfel s-a întâmplat de mai multe ori în ultima perioadă. În momentul în care a făcut infarctul, ea introducea date legate de examenul de Evaluare Națională la "Liceul Al. I. Cuza", după ce în prima parte a zilei s-a ocupat de examenul de Bacalaureat la Liceul "Emil Racoviță", fiind secretarul comisiei.


"Era în comisia de bacalaureat, dar se ocupa de introducerea datelor în sistemul informatic și la Evaluarea Națională. A murit după ce a lucrat 11 ore. Își desfășura activitatea ca informatician și probabil făcea lucrări de descărcare de subiecte, teme, când s-a întâmplat, la Liceul Cuza, la Evaluarea Națională. Din ce mi-a arătat o doamnă știu că la ora 18.09 ar fi decedat, i s-a făcut rău în liceu. Dacă începuse programul la ora 7.00, era ora 18.00, deci 11 ore de muncă. Am înțeles din unele discuții că făcuse, să zic așa, naveta între acest liceu și Liceul Racoviță", a declarat, miercuri, Adrian Andrășescu, liderul Sindicatului Liber Educația.


În urma descesului femeii, conducerea ISJ Galați a început o anchetă.


"S-au făcut verificări și urmează să vedem concluziile. Probabil a fost vorba de surmenaj... așa se lucrează. Este o tragedie. Știm că era în conflict cu conducerea școlii și urma să apară în comisia de disciplină; vom vedea concluziile verificărilor", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați, Oana Enache.


O anchetă în acest caz a început și Poliția. "În urma unei sesizări de la Spital primite la Secția 2 de Poliție, conform procedurilor, s-a deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpă", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Andreea Rogojină.


Cazul a intrat și în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați care face o anchetă cu privire la cele întâmplate, au declarat reprezentanți ai instituției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5591 secunde