Profesoară sosită din Hong Kong și suspectă de coronavirus, internată la Urgență

308
Profesoară sosită din Hong Kong și suspectă de coronavirus, internată la Urgență - ddd-1581093973.jpg

Articole recomandate

O profesoară de engleză în vârstă de 33 de ani din Suceava, care s-a reîntors la sfârșitul lunii ianuarie din China, a fost internată, vineri, în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava cu suspiciune de infecție cu coronavirus, fiind transferată ulterior la Iași, relatează Agerpres.

Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat că femeia s-a întors din China pe 1 februarie, iar de pe 2 februarie a început să se simtă rău, vineri luând decizia de a se prezenta la spital. Potrivit lui Boliacu, femeia a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava și nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China.

Pacienta a declarat, conform DSP Suceava, că nu a intrat în contact decât cu părinții ei. Conform protocolului, a fost declanșată o anchetă epidemiologică cu privire la persoanele cu care femeia a intrat în contact.

Potrivit lui Boliacu, persoana suspectă de infecție cu coronavirus s-ar fi prezentat singură la spital, vineri, și urmează să fie transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Sfânta Parascheva" din Iași. "A venit pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava și nu a declarat cum era normal că vine din China A venit pe pe 1 februarie. De pe 2 februarie a început să aibă stări febrile, a luat tratament fără prescripția medicului, după ureche, și când s-a simțit mai rău a venit la spital (...) A fost izolată, a fost urcată într-o mașină de transport specială și a plecat la Iași'', a mai spus Boliacu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5324 secunde