Proiectil de artilerie găsit la Poarta Albă

139

Articole de la același autor

Un localnic din comuna Poarta Albă a sunat, duminică, la numărul unic de urgență 112 pentru a semnala că a găsit un proiectil. Bărbatul a sesizat că a găsit muniția pe islazul comunei.

Pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, ajunși la fața locului, au stabilit că este vorba despre un proiectil de artilerie, de calibru 76 mm, rămas neexplodat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Proiectilul avea focosul intact, în stare de degradare, ceea ce înseamnă că putea fi periculos dacă ar fi fost lovit sau tăiat. Muniția a fost trans-portată în depozitul inspectoratului, unde va fi păstrat până la detonare.

"Având în vedere că începe sezonul lucrărilor agricole de toamnă și există riscul ca astfel de elemente de muniție să fie descoperite îngropate, reamintim populației cum să procedeze în cazul în care descoperă astfel de proiectile", au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Astfel, sunt interzise:

- atingerea munițiilor cu mâna sau cu alte obiecte;

- ridicarea, transportul și intro-ducerea munițiilor în diferite încăperi sau locuințe;

- comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase;

- lovirea sau mișcarea munițiilor găsite în pământ sau la suprafață;

- introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor;

- tăierea munițiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură;

- folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniție.

Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic 112, de a anunța primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliție. Efec-tuarea acestui anunț nu implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5617 secunde