Protestatarii împotriva legii certificatului verde au spart cordonul de jandarmi şi au forţat intrarea în Parlament

198
Protestatarii împotriva legii certificatului verde au spart cordonul de jandarmi şi au forţat intrarea în Parlament - vaccccc-1640082704.jpg

Articole recomandate

Zeci de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.


Printre protestatari sunt şi susținători AUR au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jadarmi.


Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.


De asemenea, un alt grup de manifestanţi a forţat intrarea în Senat.


Incidentele au loc marți, la mai multe intrări ale clădirii Parlamentului, fiind mobilizaţi oameni din întrega ţară care participă la acest protest.


Jandarmii sunt la faţa locului şi încearcă să păstreze ordinea.


Oamenii nu poartă măști de protecție și nu respectă regula privind distanțarea socială.


Ei au steaguri și scandează împotriva certificatului verde și a restricțiilor COVID.


De asemenea, în timpul protestului mai multe maşini au fost distruse, iar altele au fost vandalizate cu spray pentru graffiti.


Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, declarat că Jandarmeria "va lua măsuri pentru asigurarea ordinii publice la adunare și asigurarea unui climat de ordine publică".


"Nu putem clasifica nimic din ce s-a întâmplat aici ca fiind un incident. Este în afara legii și vor fi luate măsuri în consecință. 


Legea prevede sancțiuni contravenționale, nu vom ezita să le aplicăm când vor fi constatate încălcări ale legii", a spus el.


Jandarmii au făcut cordon la intrarea pe scări și i-au îndepărtat pe protestatari de la uşă. S-a mobilizat toată Jandarmeria și SPP și sunt la uşa de o intrarea principală în Senat.


Aproximativ 50 de persoane au sărit gardul pe lângă jandarmi şi par să vină la Parlament. De asemenea, sunt zeci de persoane urcate pe gard, iar jandarmii sunt chiar lângă ei.


Parlamentarii sunt baricadaţi în interioriorul clădirii, iar cei care au intrat cu forţa în clădire riscă până la doi ani de închisoare.


La această oră, nimeni nu deschide uşile Parlamentului, ca sa nu poată intra mulţimea peste ei.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7674 secunde