Proxeneți din Mangalia, practicanți de "turism sexual". Ce metode ingenioase foloseau!

1129
Proxeneți din Mangalia, practicanți de

Articole de la același autor

O grupare de proxeneți din Mangalia a pus în aplicare o metodă de a scoate cât mai mulți bani din vânzarea serviciilor sexuale. Băieții racolau minore din satele constănțene, le promiteau bogății, apoi le duceau dintr-un oraș în altul al României, după ce în prealabil le făceau "reclamă" pe Internet. În felul acesta, indivizii de la malul mării au dat un nou înțeles "turismului sexual"! Ieri dimineață, mascații și procurorii DIICOT le-au bătut la ușă.

Încă de la primele ore ale dimineții, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Suceava, au descins la nouă adrese din municipiul Mangalia, în căutarea unor indivizi acuzați că pe parcursul anilor 2017 și 2018 au pus la cale o afacere profitabilă din vânzarea serviciilor sexuale a unor copile. "În fapt,

s-a reținut că cei nouă suspecți, toți din municipiul Mangalia, au constituit în cursul anului 2017 un grup infracțional organizat și, în perioada august 2017 – martie 2018, au acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, membrii grupului obținând foloase patrimoniale importante în urma determinării sau înlesnirii practicării prostituției, precum și în urma exploatării sexuale a mai multe tinere, unele dintre acestea fiind minore", au precizat reprezentanții DIICOT.



Anunțuri plătite pe Internet, iar "fetițele" plimbate din oraș în oraș


Potrivit anchetatorilor, suspecții racolau tinere din satele din județul Constanța, care proveneau din familii dezorganizate, cu o situație materială precară. Ulterior, le promiteau avuții și le convingeau să bată țara în lung și-n lat, alături de ei, pentru a-și vinde serviciile sexuale. În felul acesta, au ajuns la Suceava, Botoșani, Brăila, Buzău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu – Jiu, unde tinerele erau cazate în apartamente sau în hoteluri, unde practicau prostituția. Pentru a maximiza câștigurile, proxeneții se foloseau de tehnologia modernă. Astfel, aceștia postau anunțuri în mediul online, pentru care plăteau pentru a avea întâietate în motoarele de căutare. De asemenea, aceștia mergeau din oraș în oraș în grup, în grup, iar după câteva luni plecau spre altă zonă a țării.

"Tinerele erau instruite cu privire la tarifele practicate, precum și cu privire la modul de abordare al clienților, membrii grupului stabilind aceleași tarife, când acționau pe raza aceleiași localități. De exemplu, pe raza municipiului Suceava, membrii grupului impuneau practicarea unor tarife mai mari, respectiv 150 de lei pentru un singur act sexual normal sau oral (cu finalizare), 250 de lei pentru o oră și 400 de lei pentru sex anal, în timp ce pe raza altor localități, precum Târgu Jiu, Arad sau Oradea s-au practicat tarife mai mici.

Membrii grupării infracționale și-au stabilit, în baza unei înțelegeri anterioare, localitățile unde să acționeze, pentru a fi eficienți și având ca scop maximizarea câștigurilor. Astfel, aceștia urmăreau ca în aceeași perioadă, pe raza aceleiași localități, să practice prostituția sau să exploateze sexual cel mult 3 – 5 fete, sens în care la diferite intervale de timp schimbau localitatea, respectiv hotelul. Foloseau metoda cunoscută cu denumirea de «touring» (turism sexual), ce presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spațiilor de cazare, precum și a orașelor în care tinerele au practicat prostituția", au mai precizat procurorii DIICOT.



Încercau, prin toate mijloacele să ascundă relațiile cu prostituatele


De asemenea, intenția era ca prin folosirea acestei metode să nu atragă atenția oamenilor legii. În plus, faptul că nu acționau pe raza localității de domiciliu îngreuna procedurile de anchetă.

"Ba mai mult, aceștia acționau «din umbră», sens în care le instruiau pe tinerele care practicau prostituția sau erau exploatate sexual cu privire la închirierea imobilelor, cu privire la postarea anunțurilor, cu privire la abordarea clienților și cu privire la modalitatea de remitere a sumelor obținute în urma întreținerii de raporturi sau acte sexuale contra cost, pentru a crea aparența că activitatea de prostituție se desfășoară de către aceste tinere pe cont propriu", au mai arătat anchetatorii.

O altă măsură luată de proxeneți, în încercarea de a ascunde relațiile cu tinerele folosite pentru prostituție, era remiterea sumelor câștigate din vânzarea serviciilor sexuale prin transferuri bancare, către alte persoane din anturajul lor, către frați, părinți, veri, prieteni, concubine etc.

"Ascunderea legăturilor dintre membrii grupului și tinerele care practicau prostituția, constituia o preocupare specială în cazul minorelor traficate, aceștia cunoscând că faptele comise față de minori sunt mai grave. Astfel, la postarea anunțurilor pe site nu se foloseau fotografiile care le reprezentau pe minore, așa cum se proceda în cazul tinerelor majore, ci se utilizau imagini descărcate de pe alte site-uri de profil care reprezentau persoane de sex feminin îmbrăcate sumar sau în lenjerie intimă, având fața blurată pentru a nu putea fi recunoscute", au mai punctat anchetatorii.

Ieri, suspecții au fost săltați de la domicilii și duși la Suceava, pentru audieri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4266 secunde