"Pufuleț", stilistul interlopului Vanghelici, a fost audiat de judecători

5370
Vineri, magistrații de la Judecătoria Constanța au continuat audierile
într-un alt dosar al așa-zișilor interlopi constănțeni. De această dată, în calitate de inculpați au răspuns prezenți Mitică și Stila Goșu, Petrică Tomescu, Ionuț Vanghelici, Vasilică Coșman și Daniel Zorică. Ei sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe.
La termenul care s-a consumat vineri, judecătorii l-au audiat, printre alții, pe Iulian Marta, zis "Pufuleț", de profesie stilist, care a declarat că în seara în care s-ar fi comis fapta, Ionuț Vanghelici, care este un vechi client de-al lui, a venit la salonul unde lucrează, unde a stat aproximativ o oră, între orele 18 și 19.
Tot vineri, magistrații au mai audiat doi martori, taximetriști, care s-au aflat, în seara în care se presupune că s-a comis fapta, în zona Casa de Cultură. Ei au povestit că, în jurul orei 18, au observat un autoturism marca Mercedes de culoare neagră, din care a coborât o persoană (în sala de judecată, în fața judecătorului, martorii l-au indicat pe inculpatul Stila Goșu), care s-a dus și a discutat cu un tânăr, pe trotuar. Tot acești martori au spus că din mașină, ulterior, a coborât o altă persoană, recunoscută ca fiind inculpatul Mitică Goșu. La un moment dat, cei doi martori au observat că tânărul care-l aștepta pe Stila Goșu a încercat să-l lovească, iar acesta din urmă ar fi ripostat. Tânărul ar fi dat să fugă, dar s-a împiedicat de un scuar și a căzut. Atunci a fost ajutat să se ridice de către Goșu, cu care a mers, discutând, spre mașina inculpatului. Din spusele celor doi martori, spiritele s-ar fi calmat, iar tânărul ar fi urcat în mașina lui Goșu, pe scaunul din dreapta față, de bună voie, fără a fi bruscat. Ei au apreciat că, dacă ar fi vrut să fugă, acesta ar fi avut timp suficient să o facă.
Potrivit anchetatorilor, prima dintre faptele pentru care au fost trimiși în judecată inculpații s-a petrecut în seara de 3 decembrie 2008, în jurul orei 19, când suspecții l-ar fi împiedicat pe Doru Ionel Ilie să părăsească zona Bingo, de la Casa de Cultură. În plus, procurorii spun că cei șase l-ar fi forțat pe Ilie să intre într-un Mercedes, cu care l-au dus în barul "Vânătorul", din Constanța, iar, în răstimp, Doru Ilie ar fi primit mai multe lovituri din partea celor șase. Motivul pentru care Ilie ar fi "beneficiat" de acest tratament, după cum se arată în actul de inculpare, este că era angajatul lui Aurel Coman. La rândul său, Coman ar fi fost șantajat de Stila Goșu, care i-a solicitat suma de 123.000 de lei și, respectiv, 35.570 de lei.
Problema este că scenariul prezentat de procurori a suferit, deja, modificări semnificative în instanță, cei șase acuzați susținând cu totul altceva decât ceea ce s-a reținut în rechizitoriu, negând comiterea faptelor. De asemenea, și declarațiile martorilor descriu o altă stare de fapt.
Mai mult decât atât, neprezentarea părților vătămate în fața instanței de judecată la niciunul din termenele de judecată care s-au scurt până în prezent ridică numeroase semne de întrebare, motiv pentru care, vineri, magistrații au dispus aducerea lor în sala de judecată, la termenul următor (6 noiembrie), în vederea audierii, cu mandate de aducere cu însoțitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1937 secunde