Pușcărie scrie pe fruntea celor ce au prădat Spitalul Cernavodă

1458
2
Pușcărie scrie pe fruntea celor ce au prădat Spitalul Cernavodă - dsgdsgh-1327865922.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Judecătoria Medgidia au dispus condamnarea la pedepse aspre cu închisoarea a persoanelor trimise în judecată, în luna august 2010, pentru că au delapidat conturile Spitalului Orășenesc Cernavodă.
Iulia Ionel - economistă, Maria Izabela Haslovschi - șefă de personal, Adela Dode - contabilă și soțul acesteia, Marian Dode - patronul firmei SC Katering SA și fratele comisarului Iulian Dode, și Elvira Dinu, acuzați de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu, au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare cu executare și trei ani de interzicere a drepturilor. Singura care a scăpat de pușcărie este inculpata Aurora Dinică, ce a fost condamnată la doi ani de închisoare, cu suspendare condiționată.
De asemenea, societatea "Kataring" SRL, care-l are drept reprezentant legal pe Marian Dode, ce are tot calitatea de inculpat în acest dosar, a primit pedeapsa cea mai grea, respectiv "10.000 de lei amendă penală și pedeapsa complementară a dizolvării".
De asemenea, judecătorii de la Medgidia îi obligă pe toți inculpații, cu excepția Aurorei Dinică, să plătească părții civile Spitalul Orășenesc Cernavodă suma de 2.274.826,88 de lei cu titlul de despăgubiri materiale. Sentința nu este definitivă.
Procurorii i-au trimis în judecată pe inculpați pentru că și-ar fi însușit, în perioada 2006 - 2010, aproximativ 1,8 milioane de lei din banii unității spitalicești. Anchetatorii susțin că Maria Izabela Haslovschi și Iulia Ionel ar fi falsificat documentele de plată ale salariilor angajaților spitalului și și-ar fi însușit, astfel, 300.000 de lei. De asemenea, Iulia Ionel și Adela Dode, tot prin falsificarea actelor, ar fi virat aproximativ 1,5 milioane de lei în conturile firmei Katering SA, administrată de Marian Dode.


Comentează știrea

CERNAVODEAN
30 ianuarie 2012
LA PUSCARIE TOTI CARE AU FURAT

ASA LE TREBUIE SA PLATEASCA PUSCARIE PE VIATA

popescu
2 aprilie 2013
iulia

este adevarat ca s-a spanzurat dna elvira dinu in inchisoarea de la poarta alba???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3898 secunde