Pușcașii marini americani și români au pornit războiul

970
Pușcașii marini americani și români au pornit războiul - fd277a6e83b60b232256ebc43d4b5e5a.jpg
Infanteriștii marini americani împreună cu 60 de soldați de la Batalionul de Infanterie Marină Babadag s-au antrenat zilele trecute împreună, exer-sând manevrarea armelor de asalt. Militarii români s-au familiarizat cu tehnicile de tragere ale colegilor de peste ocean, mult mai experimentați în mânuirea armelor.
Antrenamentele fac parte din exercițiul comun româno-american "Black Sea Rotational Force 10", care a început oficial luni, în baza de la Mihail Kogălniceanu.
La aplicație, care se va desfășura până pe 24 iunie, participă peste 300 de militari aparținând Statelor Unite ale Americii, României, Ucrainei și Republicii Macedonia. Exercițiul se desfășoară în mai multe etape în baza de la Kogălniceanu și în poligonul de la Babadag, fiind organizat de Corpul Infanteriei Marine al SUA din Europa (MARFOREUR), în cooperare cu Forțele Navale Române.
Principalul scop al acțiunii este întărirea relațiilor de cooperare regională dintre armatele statelor participante, prin antrenarea militarilor în cadrul operațiilor de menținere a păcii. Exercițiul propriu zis constă în acțiuni de menținerea păcii într-un stat străin, însoțire de convoaie, organizarea de puncte de control, scotociri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5869 secunde